Grillet scampi med avocado-salat
Til 6 porsjoner trenger du:
18-24 store scampi, hode og magesekk fjernes
4 store, modne avocadoer, skrellet og delt opp i biter
2 rødløk, i små biter
1 bunt frisk koriander, hakkes
salt og pepper
Marinade/dressing:
3 dl extra virgin olivenolje
juice fra 2 lime
skall fra 2 lime
1 dl terryaki saus
1 chili, frøene fjernes og chilien finhakkes
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle og legg scampiene oppi. Sett dem i kjøleskapet mens du lager salaten i en stor bolle. Legg først i avocadoene og bland så forsiktig inn løk og koriander. Avslutt med salt og pepper før du med lett hånd presser blandingen mot bunnen av bollen slik at du former en fast masse rundt hele bollen. Velt avocado-massen varsomt over på et fat slik at den former en slags kuppel. Grill så scampiene på sterk varme til de blir rosaoransje. Dandér scampiene rundt avocado-kuppelen og hell litt av marinaden over.
Til dessert er det deilig med en frisk lime pai:
Key lime pie
Til 6-8 porsjoner trenger du:
Bunn:
4 dl knuste Kornmo-kjeks
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt kardemomme
100 g. smeltet smør
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Hell blandingen i en paiform og trykk deigen sammen i formen. Pass på å få den godt oppover kantene.
Fyll:
1 plate gelatin
1/4 ts salt
1 1/2 dl limesaft, silt
1 ts revet limeskall
2 1/2 dl sukker
4 egg
1/2 dl vann
2 1/2 dl fløte
Bløt opp gelatinen i kaldt vann. Klem vannet ut av gelatinen og ha den og halvparten av sukkeret og saltet i en kjele. Tilsett limesaft og revet skall. Skill eggehvitene fra plommene. Visp inn eggeplommene i
gelatinblandingen. Varm opp på svak varme under stadig omrøring til blandingen tykner: Den skal ikke koke. Ta kjelen av varmen og avkjøl blandingen. Rør av og til i blandingen slik at den ikke stivner. Pisk eggehviten forsiktig inn i limemassen. Visp fløten stiv og fold den inn i egg-lime-kremen. Hell fyllet i paiskallet og la paien stå i kjøleskapet til den skal serveres.