Sommersalat for varme dager
Bente Hungnes' sommersalat blir et godt måltid med brød eller ferske rundstykker til.
1 boks lettrømme
1/2 pk ekte remulade
saften fra en halv sitron
litt pepper
Dette blir en god dressing når rømme, remulade, sitron og pepper røres sammen.
1 eple
1/3 purreløk
1 boks skinke
Kuttes i biter og blandes i dressingen.
Du kan i tillegg variere med å ha i en boks mais eller en liten boks ananas.
1/2 - 3/4 eske med pastaskruer eller makaroni kokes, avkjøles under rennende kaldt vann og røres i.
Sett bollen med salat i kjøleskapet minimum en halv time før servering.
Knorr grønnsakkrydder (grønn boks) anbefales som dryss.
Du kan også bytte ut skinke og eple med middagspølse og paprika.
Torsk på Ninna og Helges måte
Helge Sørvaag har sendt oss denne oppskriften på torsk. Han og Ninna har med marokkansk fiskekrydder som de har vært i Marokko og hentet selv, vi andre får sløyfe det eller finne en erstatning.
Filetér fisken.
Krydre med salt, (sitron)pepper og marokkansk fiskekrydder.
Press over minst en halv sitron, så det flyter godt omkring og la det stå og godgjøre seg en halvtime.
Så kan du frese fisken ganske kort på skinnsiden i en varm panne (vi hopper over dette av og til).
Til slutt 6-7 minutter i stekeovnen på 200 grader.
Verdens beste sommerpai
Miriam Bjerke har sendt oss oppskriften på pai med søtpoteter, honning, kummin, muskat og salvie.
250 g paideig
750 g søtpoteter
1,25 dl creme fraiche
3 egg
1 måleskje honning
2 ts malt kummin
1 ts malt muskatnøtt
2 måleskjeer salvie
svart pepper etter smak
Kjevle ut deigen på et lett melet bord, til deigen er ca 3 mm tykk.
Kle en paiform på 24 cm med deigen og la den stå i kjøleskapet en liten stund.
Kok potetene til de er myke, la dem renne av og legg de i en food processor.
Tilsett creme fraiche og kjør det til en puré.
Tilsett egg, krydder og honningen.
Fordel blandingen i paiformen og strø over fersk salvie. Stek ved 200 grader i ca 35 minutter eller til paiskallet er gyllenbrunt og fyllet er ferdig.
La paien avkjøles i fem minutter før du serverer den.
Paien kan serveres både varm og kald.
Kyllingfileter i tagliatelle
Morten B. Jacobsen foreslår kylling med en saus med fløte, blå Castello-ost og grønnsaker sammen med tagliatelle. Oppskriften er til to personer.
En pakke fersk tagliatelle (eller lag den selv fra bunnen av)
2 kyllingfileter
1 purre
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 løk
1 squash
1 ts pepperrot
1/2 ss creme fraiche
1 liten kartong matfløte
Olivenolje
En halv blå Castello
Saus:
Kutt alle grønnsakene i halvgrove biter.
Grønnsakene freses i en gryte som er forvarmet med olivenolje til de er gyldne.
Tilsett 1 liten kartong matfløte og 1/2 ss creme fraiche.
Rør en halv blå Castello inn i sausen.
Kok tagliatellen etter anvisning på pakken.
Kyllingen stekes i panne på sterk varme, eller grilles ute på terrassen i fint vær.
Kan serveres med litt brød og kanskje en liten salat ved siden av.