Hopp til innhold

Bussen kjørte rett forbi Seabrokers-sjefen

Ragnvald Albretsen har oppfordret folk om å ta bussen til jobb tirsdag og onsdag. Da han i morges skulle ta buss nummer 41 til jobb fór den rett forbi.

Albertsen

Ragnvald Albretsen har satt i gang et prosjekt for å se hvordan det går dersom folk setter igjen bilen hjemme.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Det er helt nytt for meg å kjøre buss til jobb, sier Seabrokers-sjef Ragnvald Albretsen på bussholdeplassen idet han venter på bussen til jobb tirsdag morgen.

– Vanligvis bruker jeg ti minutter til jobb, så jeg er spent på hvor lang tid dette vil ta. Det har tatt meg en halv dag å finne utav den beste bussruten til jobb, sier han.

I morgentimene var planen å komme seg fra Sola til bedriften på Forus. For å få dette til med kollektivtransport, valgte han en rute via Sandnes og Lura.

Dagens test viser at bussnettet må oppgraderes langt utover traseene fra sentrum til sentrum...

Forus-bedriften Seabrokers Group ville skape oppmerksomhet rundt det nåværende kollektivtilbudet på Forus. De mener det ikke er bra nok. Derfor ber de folk om å ta buss til jobb tirsdag og onsdag, for å vise at hele kollektivnettet vil kollapse.

– Dette er elendig

Da buss nummer 41 som skulle ta ham til jobb kom forbi, fór den av gårde. Dermed måtte Albretsen tenkte alternativt for å komme seg til jobb.

– Dette har ikke gått som planlagt, til tross for at jeg har vært godt forberedt. Den første bussen gikk rett forbi uten å stoppe, til tross for at jeg rakte ut hånda. Kona mi har vært i kontakt med selskapet, som nå skal avgi en avviksmelding, sier han.

Han har flytta seg til en ny bussholdeplass, der planen er å ta en ny buss.

– Jeg har stått her en halvtime. Det har kommet flere busser, men stort sett er det busser som skal andre steder enn der min rute går. Det har ikke kommet noe buss til Sandnes, sier han.

Sebrokers-sjefen legger ikke skjul på hva han syns om kollektivtilbudet på Nord-Jæren.

– Dette er elendig. Det er en skam at vi har så dårlig system og tilbud til personer som det er forlangt skal ta buss, sier han.

Det har tatt meg en halv dag å finne utav den beste bussruten til jobb..

Ragnvald Albertsen

Turen til jobb tok to timer

Da Albretsen til slutt kom fram til kontoret sitt på Forus, hadde klokka tikket to timer fra han reiste hjemmefra.

– Jeg var klar over at jobbreisen i dag ville ta lang tid, men at det skulle ta to timer er skuffende, sier han.

Seabrokers-sjefen mener det er store svakheter med dagens kollektivtilbud.

– Dagens test viser at bussnettet må oppgraderes langt utover traseene fra sentrum til sentrum, sier han.

– Hvordan kommer du deg hjem?

– Jeg skal ta bussen hjem også. Det er beregnet at det vil ta meg en time, men jef går ut ifra at det vil ta to, sier Albretsen før han går i gang med arbeidsdagen.

Blir nye bomavgifter

Det er foreslått ny bomring på Nord-Jæren, som kan bety mange ekstrautgifter for bilister. Samferdselssjefen i Rogaland vil doble antall bomstasjoner fra dagens 19 til 38 rundt Stavanger sentrum, Sandnes sentrum, Forus, Risavika og flyplassen på Sola.

En rekke familier må belage seg på å måtte betale om mot 45.000 kroner i året bare i bompengeavgifter i forbindelse med arbeids- og fritidsreiser på Nord-Jæren.

– Dette er etter mitt syn helt bak mål, sier Albretsen.