Hopp til innhold

Broren siktet etter mistenkelig dødsfall - skal ha vært sammen på fest

Politiet i Rogaland etterforsker et mistenkelig dødsfall, etter at 52 år gammel mann ble funnet livløs og blodig utendørs i Hellvik i Eigersund. Politiet har nå pågrepet den antatte gjerningsmannen. Det er broren til avdøde.

Sirevåg

Denne bilen er på vei til boligfeltet der den antatte gjerningsmannen skal befinne seg.

Foto: Mathias Oppedal

Marita Hagen

Jourhavende jurist ved Sør-Vest politidistrikt, Marita Hagen, sier at de vil gjøre flere vitneavhør i sammenheng med festen i går kveld.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Vi vet ikke mer om foranledningen enn at de to involverte hadde vært sammen på en fest tidligere kvelden, sier jourhavende jurist ved Sør-Vest politidistrikt, Marita Hagen.

Politiet fikk melding om funn av en blodig og livløs person 23.30-tiden lørdag kveld. Dødsfallet blir betegnet som mistenkelig. Den avdøde (52) skal obduseres mandag.

– En liten stund før midnatt fikk politiet melding om det var funnet en livløs person utenfor en adresse her på Hellvik. Ambulanse kom til stedet, men gjenoppliving var ikke mulig, sa innsatsleder Erling Aagesen til NRK tidligere i dag. Da lette politiet fortsatt etter gjerningsmannen.

– Han ble erklært død på stedet.

Lette etter broren

Bevæpnet politi aksjonerte mot et område med både industri, krigsminner og boliger på Sirevåg i Hå kommune. Like før klokken 12 ble den antatte gjerningsmannen (49) pågrepet. Det opplyste innsatsleder Erling Aagesen til NRK sin reporter på stedet.

Erling Aagesen

Innsatsleder Erling Aagesen

Foto: Mathias Oppedal

De to involverte mennene er brødre på 49 og 52 år. Familiene til begge to blir tatt hånd om av politi og kommune.

– Politiet kjenner til at det har vært en hendelse i et hus i området forut for at mannen ble funnet. Han ble funnet av en nabo, sa Aagesen til NRK tidligere i dag.

Ytre skader

Den pågrepne 49-åringen er siktet for grov kroppskrenkelse.

– Jeg kan ikke si nærmere om avdøde enn at han hadde tegn på ytre skader. Politiet lette aktivt etter en antatt gjerningsmann i hele natt, sa innsatsleder Aagesen.

– Det er omstendighetene som gjør at vi lette etter en navngitt person. Vi hadde flere patruljer ute. Jeg kan ikke si spesielt mer enn det, sa Aagesen.

Politiet har foretatt åstedsundersøkelse på stedet og har satt i gang taktisk og teknisk etterforskning.