Bonde-nostalgi på catwalken

Hun har gjort lusekofta trendy igjen og takket nei til jobb hos Versace. Hun bor på Jæren og på fredag deltar hun på Oslo Fashion Week.

Det er neste års vår og sommer-kolleksjon som skal vises, og designeren er Siv Elise Seland som har Master i Fashion Design fra Italia.

Seland tar utgangspunkt i norsk strikke-tradisjon og har gjort lusekofta trendy ved hjelp av friske farger kombinert med paljett-applikasjoner.

Inspirert av familiebilde

iiS

Kolleksjonen som vises på fredag er inspirert av et familiebilde fra designerens oldeforeldre fra 20-tallet. Designeren er tro mot norske strikke-tradisjoner, og gammeldagse håndverkstradisjoner som kniplinger, heklede detaljer og nostalgiske prints dominerer vår og sommer- kolleksjonen.

"Spøding" har alltid vært populært på Jæren og Siv Elise driver virksomheten sin sammen med sin mor Olaug. De startet iiS sammen da Siv kom hjem fra utdannelsen sin i Italia.

I løpet av de to årene iiS har eksistert, har de hatt stor suksess på motemarkedet i Norge og nå også i utlandet.

Siv Elise Seland ble tidligere i år nominert som en av Norges beste designere til å vinne motebladet Hennes Nåløye-pris.

Kjedisene kommer

Norske kjendiser som Pia Tjelta, Tone Damli Aaberge, Charlotte Thorstvedt, Kathrine Moholt, Prinsesse Märtha Louise, Sunsanne Sundfør, Trine Grung, Siri Kalvig, Åsne Seierstad, Marit Larsen, Ingerid Stenvoll, Frøken Norge Lene Egeli, Gro Hammerseng, Katrine Sørland med flere er alle brukere og fans av iiS og flere av disse vil overvære visningen på fredag.