Boligrigg med 33 om bord driver fortsatt

Den norskeide riggen Safe Bristolia slet seg på vei fra Skottland til Polen søndag morgen. Den driver fortsatt i Nordsjøen, men i åpent farvann, og situasjonen er under kontroll, melder eierselskapet.

Safe Bristolia

Riggen Safe Bristolia har slitt seg, men situasjonen er under kontroll, ifølge Prosafe, som eier riggen.

Foto: © Prosafe

– Fartøyet driver vestover i sakte fart, og det ligger ikke noe i banen, sier konsernsjef Karl Ronny Klungtvedt i Prosafe til NRK.

Boligriggen Safe Bristolia, som eies av det Stavanger-baserte selskapet Prosafe, slet seg da den ble slept fra Skottland til Polen før 09 søndag morgen. Den ble da slept av det norskregistrerte skipet Sea Lynx.

– Slepet fra fartøyet var sammenkoblet med slepet fra en båt da låsemekanismen mellom dem røyk, sier Klungtvedt.

Venter på bedre vær

Siden det har boligriggen drevet i Nordsjøen. Arbeidet med å forsøke å feste slepet igjen pågår heller ikke, fordi det ikke er fare for at den skal treffe installasjoner eller landområder. Den har også mulighet til å slippe anker.

– På grunn av mye vind og vær i området har vi ikke prøvd å feste slepet ennå. Det er lettere å vente på at været roer seg, sier Klungtvedt.

– Vi har relativt god tid, og værmeldingen blir stadig bedre. Dermed planlegger vi å prøve igjen i morgen, for å sikre at operasjonen blir gjort uten enklest mulige forhold, sier han.

Det er 33 personer om bord på riggen, som alle har det bra, ifølge Prosafe.

Laster kart, vennligst vent...

Her var riggen da den slet deg, og begynte å drive på egen hånd.