Ble overfalt og ranet på åpen gate: – Jeg var livredd

Erik Aaresjold ble overfalt av to menn som kuttet av lenka og stakk av med Rolex-en til 70.000 kroner. Politiet har foreløpig ingen mistenkte etter ranet i Stavanger sentrum.

Erik Aareskjold

Erik Aareskjold i Laugmannsgate i Stavanger sentrum, stedet der han ble overfalt av to menn og frastjålet et verdifullt armbåndsur natt til fredag.

Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK

– Etterpå, da det sank inn hva som hadde skjedd, ble jeg livredd. Hele meg ristet, sier Erik Aareskjold.

Han hadde akkurat tatt farvel med kompisene etter en konsert i Stavanger sentrum natt til fredag. Aareskjold ville spasere hjem i det milde været.

Ved Sølvberget ble han oppsøkt av to menn.

– Vi gikk stille og rolig og snakket om været, så plutselig begynte den ene å ta mot hånda mi. Jeg sa jeg ikke var interessert i å holde ham i hånda, men så drar den andre hånda mi fram og kutter av lenka på klokka med en kniv eller slags krok, sier Aareskjold.

Erik Aaresjolds hånd

Erik Aaresjold fikk flere kutt i hånda da ranerne skar av lenka på klokka hans med en kniv.

Foto: Erik Aaresjold

Ranerne forsvant deretter med armbåndsuret, en Rolex av typen Explorer 2. Aareskjold prøvde å kjempe imot, men var sjanseløs. Han kom fra det med noen kutt i tommelen og lillefingeren.

– Men det var veldig ubehagelig og traumatisk, sier Aareskjold.

Tror det var planlagt

Ifølge Aareskjold er klokka verdt rundt 70.000 kroner. Han tror ranerne har fått øye på ham og klokka hans tidligere på kvelden, og deretter fulgt etter ham.

Rolex

Det er en slik Rolex Aareskjold skal ha blitt frastjålet.

Foto: Rolex

Politiet ser alvorlig på saken, men har foreløpig ingen mistenkte i saken.

– Vi har brukt en del tid på å innhente video fra området og plassene som er relevante, i håp om å finne film som kan hjelpe oss på å gi svar på hva som skjedde, sier etterforskningsleder Tom Ovnerud ved Stavanger politistasjon.

Han håper blant annet at video fra et kamera utenfor klesbutikken ved åstedet kan gi svar.

Ovnerud ønsker ikke å spekulere i om ranerne er såkalt profesjonelle eller hører til et kriminelt miljø.

Færre ran

Antall anmeldelser for ran har gått ned hvert år siden 2013, viser tall fra Politiet. Fra 1735 ran i 2013 til 778 i 2017. Nedgangen skyldes særlig at politiet i Oslo har hatt en målrettet innsats mot ran.

Knivran i Stavanger

Politiet var raskt på plass etter ranet i Stavanger sentrum natt til fredag.

Foto: Heidi Karin Gilje Skog

Mobiltelefoner og det politiet kaller «statusprodukter» er det som oftest er ransutbytte. Pengeran utgjør en stadig mindre andel av ranene siden kontanter er mindre vanlig.

– Det er heldigvis sjeldent at sånt som dette skjer. Jeg er glad for at fornærma ikke ble mer skadet enn han ble, det kunne gått verre, sier etterforskningsleder Ovnerud.

Aareskjold føler seg fortsatt trygg i byen sin, men han har fått seg en skikkelig støkk.

– Jeg kommer ikke til å gå alene neste gang jeg skal hjem fra byen, sier Aareskjold.