NRK Meny
Normal

Avinor vil ha egen granskning av dødsulykke

Når politiet er ferdig med sin etterforskning, vil Avinor sjøl granske ulykka på Haugesund lufthavn Karmøy. Lørdag mista en mann livet etter å ha kommet i klem under en truck.

Arbeidsulykke med truck på flyplassen på Karmøy

Utrykningskjøretøyer utenfor flyplassen Helganes ved 09-tida lørdag morgen. Mannen som kom i klem under en truck blei brakt til sjukehus, hvor han seinere blei erklært død.

Foto: Kristian Eidesvik

– Hva som har skjedd, kan jeg ikke si noe om. Politiet følger opp og gransker dette, sier Lars Halleraker, driftssjef i Avinor på Haugesund lufthavn Karmøy.

Både lørdag og søndag har han jobba med å ivareta de ansatte som var på jobb lørdag, og sørge for samarbeid mellom de ulike selskapene som jobber for Avinor på flyplassen.

Uansett utfallet av politietterforskninga, vil Avinor gjøre sine egne undersøkelser, sier driftssjefen.

– Når politiet er ferdige, vil Avinor starte vår egen gransking, slik at vi kan lære av dette, sier han.

Erklært død på sykehuset

Meldinga om ulykka kom til politiet klokka 08.45 lørdag morgen. Halleraker fikk beskjed litt etter klokka 09. Det var på det tidspunktet ennå ikke blitt ei dødsulykke.

Under arbeid med bagasje på flyplassen endte en mann i 30-åra under en truck et sted mellom rullebanen og terminalbygningen på Helganes. Han blei brakt til Haugesund sjukehus, og erklært død seinere samme dag.

Mannen som omkom, var ikke ansatt i Avinor, men i et selskap Avinor samarbeider med. Totalt jobber om lag 200 personer ved lufthavna – i flere ulike firmaer.

Skal undersøke trucken

Politiet var på flyplassen sammen med Arbeidstilsynet i flere timer lørdag. Blant deres oppgaver er avhør av dem som jobbet sammen med mannen, og tekniske undersøkelser av trucken som velta.

De har ikke villet si om noen var direkte vitner til hele hendelsesforløpet.

I tillegg til varsling i Avinor-systemet, og oppfølging av de ansatte, har Halleraker også hatt ansvaret for å bistå politiet med det de skulle trenge av opplysninger. Med seg i arbeidet har han hatt sjefen for regionale lufthavner i Avinor, Hanne Beate Laugerud, som kom til Helganes lørdag.

Lufthavnsjef Tore Lillenes var på reise da ulykka skjedde, og hadde søndag kveld ennå ikke kommet tilbake.

Området der ulykka skjedde, var sperra av, men er nå åpna igjen. Ifølge Halleraker får hendelsen ingen konsekvenser for trafikken til og fra lufthavna.