Alt gikk gale på Dale

Pengene har rent ut, mens forfallet bare har øket. Nå vil det koste nye millioner å rive deler av bygningene på Dale, og fylkeskommunen må ta regningen.

Pengene har rent ut, mens forfallet bare har øket. Nå vil det koste nye millionar å rive bygningene på Dale, og fylkeskommunen må ta regningen.

SJÅ TV-SAK: Bare forfallet sitter igjen i veggene i de gamle bygningene på Dale. Det er blitt en verkebyll og et millionsluk for Rogaland fylkeskommune, som eier Dale-eiendommen.

Alle skylder på alle i en ny rapport om Dale Eiendomsutvikling i Sandnes.

Det som skulle bli en ny bydel med nye boliger, står til forfall, og ingenting skjer. Fylkespolitikerne burde stoppet før 75 millioner var brukt til ingen nytte, slår rapporten fra Rogaland Revisjon fast.

– Alle må ville det om dette skal bli noe av, sier Svend Erik Haavik som er daglig leder i Dale Eiendomsutvikling, som mener at bygningsmassene må ned for å få fremgang i prosjektet.

Inkompetanse i flere ledd

Bare forfallet sitter igjen i veggene i de gamle bygningene på Dale. Det er blitt en verkebyll og et millionsluk for Rogaland fylkeskommune, som eier Dale-eiendommen.

Det var Rogaland Venstre og Helge Solum Larsen som ba om en granskingsrapport om håndteringen av oppgavene til Dale Eiendomsutvikling. Målet var å utvikle eiendommen til boligutbygging. Når det ikke gikk, ble hele eiendommen på 4500 mål med 5000 meter strandlinje lagt ut for salg. Men ingen eiendomsutviklere vil kjøpe.

Rapporten fra Rogaland Revisjon peker på inkompetanse i flere ledd. Leietakere er kastet ut for å frigjøre de gamle bygningene og gi plass til en storstilt boligutbygging. Men veinettet uteble. Og dermed også utbyggerne.

Behandling 6. oktober

Styremedlemmer, NRK har snakket med, sier de har forholdt seg til oppgaven fra fylkeskommunen. Det var å si opp leieavtaler for å legge til rette for boligutbygging.

De siste som ble kastet ut, var asylmottaket til Hero på Dale. Det skjedde i 2012. Nå er det igjen behov for asylmottak her i landet – men det vil koste 20 millioner å sette Dale asylmottak i stand igjen. Det blir for dyrt for Hero.

Rapporten fra Rogaland Revisjon skal til behandling i kontrollutvalget i Rogaland fylkeskommune 6 oktober. Ingen vil i dag si noe om hva som kan bli løsningen for giganteiendommen på Dale.