NRK Meny
Normal

Utsolgt i tre uker før Johnny Cash-konsert

Tre brødre fra Sandnes har funnet sin musikalske vei med Johnny Cash låter. I kveld fyller de Sandnes Konserthus. Konserten den har vært utsolgt i tre uker, som er svært uvanlig for et lokalt band.

Tre brødre fra Sandnes - har funnet sin musikalske vei med Johnny Cash låter. I kveld fyller de Sandnes Konserthus - noe mange vil få med seg. Konserten den har vært utsolgt i tre uker, som er svært uvanlig for et lokalt band.

VIDEO: Ja de elsker Johnny Cash, sier Aaslandbros i kor.

Med Johnny Cash låter, fremført på en måte som bare overgås av mannen selv, klarer tre brødre fra Sandnes å skape en unik stemning uansett hvor de spiller opp.

Erlend, Christoffer og Jørgen Aasland har vært brødre siden fødselen, men det musikalske blodsbåndet ble strammet mye på grunn av storebror sin manglende evne til å si nei til alt som har med musikk å gjøre.

– Jeg lovet å gjøre en cash-konsert for Torfinn Edland som booker for Time station. Jeg hadde håpt at han skulle glemme det, men det gjorde han ikke. Det var i 2008, sier Erlend Aasland.

150 konserter

Nå har de gjort 150 konserter som Aaslandbros. I tillegg spiller Brødrene og trommeslager Kenneth Andersen på hver sin kant i nesten 30 andre band.
Ingen har egentlig tid, men publikum nekter å la Johnny Cash hyllesten dø.

– Det er så mye Aaslandbros fordi vi blir booket så vanvittig fort, og langt fram i tid. Det bandet som blir booket først har førsteretten, sier Christoffer Aasland.

Ekstra stoler i salen

– Vi gleder oss like mye som de gjør over denne enorme responsen, sier Gry Østrått Sædberg, markedssjef i Sandnes kulturhus.

Selv om ekstra stoler har blitt satt inn, har konserten vært utsolgt i tre uker.

– Det er helt spesielt at et lokalt band klarer å selge ut kulturhuset. Vi har satt inn ekstra seter, så nå er det 665, og vi kommer sannsynligvis til å avvise folk i døra, sier Østrått Sædberg.

Aaslandbros gitar

Aaslandbros spiller opp i Sandnes kulturhus i kveld.

Foto: Erik Waage / NRK