Hopp til innhold

«Tore Tang» er klar for scenen

Det blir ekte 80-tallsstemning når det nye konserthuset i Stavanger åpner med Mods-musikal neste høst. Bli med på litt Mods-mimring i videoen over.

Video Modsmusikal

– Det blir en feel-good-forestilling, med mye dans og musikk som skal sprute av energi. Folk skal gå ut av forestillingen og føle seg glade og oppløftet, sier Jon Arne Sægrov.

«Tore Tang», «Me to går alltid aleina» og «Meg må du hilsa på» skal være med på å skape 80-talls Mods-stemning når det nye konserthuset i Stavanger åpner neste høst.

Sægrov og Pål Mangor Kvammen står bak musikalen «Revansj!», som er den første håndfaste oppsetningen i det nye huset. Musikalen bygges opp rundt musikken fra Stavanger-bandet, og med på laget har produsentene tidligere Mods-vokalist Morten Abel.

– Når det sank inn syntes jeg det var en strålende idé, sier Abel.

Han skal ikke stå på scenen selv, men er med som en slags konsulent for oppsetningen.

– Dette blir en grei måte å oppleve Mods på, og en måte å få gjenoppleve den enorme suksessen det var. Kanskje vil jeg få et normalt forhold til Mods-musikken, sier han.

Morten Abel

Morten Abel er glad for at han ikke skal stå på scenen selv.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Abba-stemning

Musikalen er bygd opp rundt musikken til Mods, men handler ikke om Stavanger-bandet.

– Det blir litt som «Mamma Mia!», med en egen story bygd opp rundt musikken. Mods er like gjenkjennelig for rogalendinger som Abba er for resten av verden, så det blir skikkelig gøy, sier Kvammen.

Kvammen og Sægrov vil ha et ungt ensemble på scenen, og skuespillerne vil etter hvert bli plukket ut på audition. Så langt er bare Dag Schreiner klar for rollelisten.

– Det føles fantastisk kjekt, med flunkende ny sal, nytt stykke, og med musikk vi kjenner til. Jeg blir pirret av det, sier han.

«Revansj!» har premiere 26. september neste år, men billettsalget starter allerede nå.