Hopp til innhold

«Mission Impossible» å filme på Preikestolen

NRK får opplyst at vanskelige vindforhold setter en stopper for første dag av filminnspillingen av «Mission Impossible 6».

Sterk vind gjorde at helikoptrene ikke kunne lande på området rundt Preikestolen tirsdag.

Tirsdag skulle etter planen være første hele dag med filminnspilling på Preikestolen, men vindforholdene i området skapte utfordringer. Rett før klokken 14.00 ble det besluttet at filminnspillingen ikke blir gjennomført etter planen tirsdag.

– Det blåser godt i området, sa NRKs reporter Magnus Stokka tidlig tirsdag morgen.

Tom Cruise

Her er Tom Cruise på vei til Preikestolen mandag ettermiddag.

Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK

NRK får opplyst at helikoptrene som skulle til Preikestolen ikke fikk landet grunnet vindforholdene. Foreløpig har ingen helikopter landet på Preikestolen i dag.

– Det blåser godt på Preikestolen sier folk vi har snakket med. Innspillingen er forsinket er par timer. Det er kritisk med tanke på at det kun er satt av tre dager til innspillingen, fortalte Stokka.

Alternativ landingsplass

Tom Cruise på Preikestolen

Tom Cruise var mandag på Preikestolen med regissør Christopher McQuarrie.

Foto: Ragnar Egeland

Lenge ble det jobbet med å finne en alternativ landingsplass, men dette arbeidet førte ikke frem. Det skal også blitt gjennomført prøveflyginger for å sjekke flyforholdene.

Rundt klokken 08.00 prøvde et helikopter å lande i hagen til Oilers-eier Tore Christiansen, men rett før landing snudde helikopteret. Tom Cruise bor i villaen i Jåttåvågen under filminnspillingen på Preikestolen.

Det blåser også godt i Stavanger tirsdag morgen. Helikopteret som skulle lande i hagen til Oilers-eier Tore Christiansen, snudde like før landing. FOTO: Marte Skodje

Tyvstartet innspillingen

Det er satt av tre dager til å spille inn scenen til filmen, og Cruise skal klatre opp de siste stupbratte meterne opp til kanten av Preikestolen. I går ble innspillingen tyvstartet grunnet det gode været.

Preikestolen Tom Cruise

Filminnspillingen på Preikestolen er foreløpig utsatt til onsdag morgen.

Foto: Erik Waage / NRK

Etter at innspillingen ble utsatt tirsdag morgen, samlet store deler av filmsettet seg på Preikestolen fjellstue. Blant dem var filmfotograf Rob Hardy.

Noen av klippene som ble spilt inn mandag ettermiddag ble vist til Hardy, og NRK fikk også se noen av dem.

Preikestolhytta

Flere av menneskene som jobber med filminnspillingen var samlet i Preikestolen fjellstue tirsdag morgen. Det ble blant annet gått gjennom gårsdagens opptak.

Foto: Magnus Stokka / NRK

Det ble vist bilder av Tom Cruise som lå på kanten av Preikestolen. Panoramabildene av Lysefjorden skapte et vakkert, og ikke minst spektakulært, inntrykk av området.

fareskilt

Dette fareskiltet er satt opp ved parkeringsplassen utenfor Preikestolen fjellstue.

Foto: Magnus Stokka / NRK

Per Henry Borch i produksjonsselskapet Truenorth Norway har tidligere uttalt at han tror scenen som spilles inn på det berømte fjellplatået, blir en sentral del av filmen.

Det er ventet at filminnspillingen starter opp igjen onsdag om værforholdene bedrer seg. «Mission Impossible 6»-scenene fra Preikestolen skulle etter planen filmes fra 7. til 9. november.

Tom Cruise på Preikestolen

Se bildene fra Tom Cruise sin første dag på Preikestolen.

Foto: Ragnar Egeland