NRK Meny
Normal

Mener det er mørke skyer i horisonten

Høyre i Sandnes mener konklusjonene i rådmannens budsjett betyr at det må tas store grep i kommunen. Frp i Sandnes er uenige, og konkluderer med en veldrevet kommune.

Kø til Mods-toget på Sandnes stasjon

Befolkningsøkningen i Sandnes gir kommuneøkonomien store utfordringer.

Foto: Dagne Sjøstrand

– Det viser at vi har gjort noe riktig over tid. Vi så ikke de store mørke skyene som vi hadde trodd kom i dag. En nøktern kommunedrift gir resultater, sier varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp).

Men opposisjonen ser skyene.

– Det var et veldig ekspansivt budsjett, og rådmannen advarte mot mørke skyer i horisonten. Vi i Høyre har lenge sagt at noe må gjøres på inntekts- eller utgiftssiden. Det har ikke posisjonen ønsket å gjøre. De har lagt inn urealistisk høye utbytteforventninger og økt skatteinntektsanslaget. Det har dessverre slått feil for Sandnes, sier Kenny Rettore (H).

Kenny Rettore

Kenny Rettore (H), kommunestyremedlem i Sandnes.

Foto: Høyre
Pål Morten Borgli

Pål Morten Borgli (Frp), varaordfører i Sandnes.

Foto: NRK

– Har trukket strikken langt

Sandnes-rådmann Bodil Sivertsen sa i dag at hun hadde trukket strikken langt, og håper at Sandnes-økonomien kan bli tryggere i fremtiden.

– Til dere politikere: Jeg ville hatt en økonomiplan med større handlingsrom og med større driftsmargin. Vi har strukket strikken langt, sa rådmannen.

Hun har budsjettert med et driftsresultat på 0,3 prosent.

– Vi ser at Sandnes har en anstrengt økonomi. Lånegjelden blir økt i hele perioden. Det har vært en dramatisk økning i lånegjelden de siste to årene, og den fortsetter, sier Rettore.

– Jeg har vært aktiv i Sandnes-politikken i 20 år, og dette er et av de romsligste budsjettforslagene rent politisk. Det er store muligheter for politikerne. Dette vitner om en veldreven kommune, sier Borgli.