– Oilers er et griselag helt uten ære

Klanens blogger langer ut mot stavangerlaget midt i finalespillet, og kaller Oilers for historieløse.

VIF-klanen

KRITIKK: Klanen kritiserer Oilers på deres nettsider, og kaller stavangerlaget for en «kjøpeklubb». Oilers-eier Tore Christiansen velger å ikke kommentere Klanens blogginnlegg.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Vålerenga og Stavanger Oilers spiller nå finalesluttspill, og etter to kamper er stillingen 1–1 i best av sju serien.

Klanen.no ble det i dag lagt ut et blogginnlegg av skribent og VIF-fan Espen Bjørneseth, som skriver om motstanderlaget Oilers.

«Den jevne norske hockeysupporter ser ned på laget fra oljebyen. Det er en kjensgjerning som deles av langt flere enn oss vålerengasupportere», skriver Bjørneseth.

Blogginnlegget har allerede blitt delt flere hundre ganger på sosiale medier.

HØR LYD: NRK har snakket med noen VIF-supportere om hva de synes om Stavanger Oilers.

Mener Oilers er historieløse

«Supporterne er av den arrogante sorten selv om kubben deres ikke engang har fått hår på balla når det gjelder alder, den er stifta så sent som i 2001. Et lag som ikke eksisterte før vi skrev 2000-tallet har ikke mye å bringe til bords i en sport der tradisjoner holdes høyt i hevd», skriver Bjørneseth.

Bjørneseth velger derimot ikke å gå inn på hvilken historie Oilers har skrevet ved å vinne tre NM-gull, vinne kontinentalcup og bli seriemestere i 2012.

«De slår seg på brystet og forteller gjerne hvor mye penger de har og hvor lite penger andre klubber har. Stoltheten deres er basert på pengene til investorene. Det er årevis av forskjell på ekkel arroganse og å være breial som vi på Oslo øst er. Det skjønner ikke oljebønda noe som helst av», mener Klanen-skribenten.

Erling Rostvåg, talsperson i Klanen, sier til NRK at Bjørneseth er en av deres faste skribenter, og at meningene er innenfor i en sport med skikkelig supporterkultur.

– Store deler av medlemsmassen vår er nok enig i det Espen skriver. Klanen mener Oilers er historieløse og et griselag, sier Rostvåg.

– Det får stå for deres regning

Stavanger Oilers eier, Tore Christiansen, sier til NRK at han har hørt om blogginnlegget, men ikke lest det.

– Jeg har fått en oppsummering av innholdet, og det får stå for deres regning. Utover det velger jeg å ikke kommentere bloggen, sier Christiansen.