– Har reist nok til Oslo med gulldress og champagne

Oilers rike onkel er lei av å ikke vite når gullfesten blir. I dag kan Stavangerlaget ta «byttå» på hjemmebane med utsolgte tribuner. Gjør de det skal Tore Christiansen fly til LA med gulldressen på.

Tore Christiansen med gulldressen

Tore Christiansen planla fest for 4000 Oilers-fans på lørdag, og nå har han gjort det igjen, forhåpentligvis for siste gang i år.

Foto: Eirik Gjesdal/NRK

– Vi vinner i kveld. Det kjennes bra. Men jeg er jo evig optimist, så det var kanskje ikke noe bombe, sier Oilers-eier Tore Christiansen.

I en dressposen i bilen har han gulldressen sin, til bruk dersom Oilers tar NM-pokalen hjem til Stavanger. Dressen var også med til Oslo i helga da Vålerenga tok seieren fire sekunder før slutt og sikret seg nok en runde i best av syv-finaleserien.

– Vi spilte en god kamp, tar det med oss hjem og avslutter hjemme i dag. Det er kjekkere for dem som støtter oss resten av året, sier Christiansen.

Jakter sin tredje strake NM-tittel

Oilers rike onkel var selvsagt på plass på Jordal Amfi, men i kveld kan også resten av Stavangerpublikummet få se om Oilers tar sin tredje strake NM-tittel. Det var nok noen som håpet på at det ville bli avgjort på hjemmebane.

– Det var det nok, men det gjorde ikke vi. Vi spiller mot et veldig godt lag og da handler det om å vinne når vi kan, sier han.

Gjør de ikke det kan det bli avgjort på onsdag. Christiansen og Stavangerpublikummet krysser fingrene.

– Vi vet aldri når det smeller og når festen kommer, så jeg sleper rundt på gulldressen og champagneflaskene enten det er her eller der. Det blir litt slitsomt i lengden, så jeg håper vi avgjør i dag, sier han.

Oilers rike onkel synes han har reist nok til Oslo med gulldress og champagne. I dag kan Stavangerlaget ta «byttå» på hjemmebane med utsolgte tribuner. Gjør de det skal Tore Christiansen fly til LA med gulldressen på.

VIDEO: Tore Christiansen satser på å få brukt dressen til å feire nok et NM-gull. Foto: Eirik Gjesdal/NRK.

Spraymalte dressen med gull i 2012

Etter å ha båret gulldressen i gledelige sammenhenger de tre siste årene har den blitt et varemerke for Oilers-onkelen.

– Det startet som en ren impuls første gang det så ut som om vi var i stand til å kunne klare NM-gull. Jeg hadde en skreddersydd dress fra Singapore som var hvit. Jeg sprayet den med gullmaling, men den stinket terpentin under hele banketten. Etter det gikk jeg til anskaffelse av en skikkelig en, sier Christiansen.

Tore Christiansen

Tore Christiansens spraymalte gulldress i 2012. Året etter skaffet han seg en dress som var ment til å være gullfarget.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Jeg føler meg litt dum når jeg går i gulldress, men nå har det blitt ei greie, så da må jeg bare kjøre løpet helt ut. Det er ikke noe jeg går i til vanlig, sier han.

Men i år skal han bære gulldressen litt lengre enn tidligere.

– Jeg tenkte jeg skulle prøve noe nytt i år. Jeg bruker jo å henge av meg gulldressen når jeg har drukket champagne, men i år skal jeg ikke ta den av. Vi skal direkte på påskeferie til Los Angeles og jeg har tenkt å sjekke inn og reise i den. Jeg håper kona blir enig, sier Christiansen.

Hjemmekamp ga en million i ekstrainntekter

Kveldens finalekamp ble utsolgt på få minutter. Det er ikke tvil om at det er gull verdt for investoren at det blir en ny runde på hjemmebane.

– Det blir fort en million i ekstra inntekter på oss å ha den siste kampen. Rent økonomisk lyver jeg hvis jeg sier at det er feil, men i kampens hete tenker ingen på det. Vi vil bare vinne så fort som mulig. Det skal ingen lure på. Det er en tøff finalerunde, så jo før jo bedre. Å drive å pakke opp og ned og planlegge fest annenhver dag er ingen enkel øvelse, sier han.

Selv i påskeuken strømmer Stavangerpublikummet til hallen, som svært ofte er fylt til randen.

– Jeg trodde de fleste var stukket til fjells med appelsin og kvikk lunsj, men det ser ut som folket vil komme på hockey, sier han.

Ondt blod

Enga

Vålerenga holdt liv i NM-drømmen med lørdagens seier.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Spenningen på tribunen er også til å ta og føle på. Midt i finalespillet langet Klanens blogger ut mot stavangerlaget og kalte Oilers for et historieløst kjøpelag. nbsp;

– Forholdet mellom lagene veldig spesielt. Det er to klubber som står for vidt forskjellige ting og har to forskjellige kulturer. På Jordal er det som om de setter seg ned og ser en gammel film fra Christiania med Oscar Braaten og Ungen. De er der enda, og ære være dem for det, men vi tror mer på å være inkluderende og moderniserende, sier han.

Det er i hvert fall klart at VIF-supporterne ikke setter pris på en rik mann fra oljebyen i gulldress med champagne under armen.

– Det er nok noe av det verste de kan tenke seg å se. Derfor er det ekstra deilig å gjøre det. Det gjør meg ingen ting, sier Christiansen.

Oilers

Oilers jubler etter å ha vunnet NM i fjor. Tore Christiansen har selvsagt gulldressen på.

Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix

Byttå gir plass i Champions League

I år er NM-pokalen ekstra viktig. Den kvalifiserer nemlig til en billett ut i Europa.

– Hvis vi vinner, noe jeg er helt sikker på, enten i dag eller onsdag, så sitter vi på toget til Champions Hockey League der vi skal spille mot mesterne i den andre nasjoner. Det er veldig engasjerende og spennende å få være med på og kunne tilby til det lokale publikummet.

– Det har vært en lukket liga, og i år har de sagt at de vil utvide. Vi har snust på det og fått beskjed om at vi må ha med kongepokalen, sier han.

Håper Oilers kan bli bærekraftig

I 2008 sa var Oilers et lag uten resultater og oppslutning. Da sa eieren av målet var at klubben skulle bli bærekraftig. Nå har Oilers begynt å tjene penger og puster Viking i nakken når det gjelder omsetning.

– Vi har det veldig gøy med det vi holder på med og gleder oss av å kunne dele det med andre. Jeg har fra dag én sagt at klubben må være bærekraftig og må den kunne leve av seg selv. Der er vi i ferd med å komme nå.

– Det er veldig viktig for meg. Jeg ble så glad i klubben, menneskene rundt og engasjementet. I 2008 var det ikke rart at folk lo, men det gjør de ikke nå, legger han til.