Hopp til innhold

– Han er villig til å forklare seg, men erkjenner ikke straffskyld

Mannen som er siktet for bildrapet på Klepp erkjenner ikke straffskyld, sier hans forsvarer Anne Kroken.

Anne Kroken forsvarer den ene som er tiltalt i Klepp-saken.

VIDEO: Anne Kroken forsvarer den 43 år gamle mannen som er siktet for påkjørselen i Klepp fredag.

Tirsdag ble en 43 år gammel mann og en kvinne i 40-årene siktet for bildrapet på Klepp. De to ble pågrepet klokken 17.35. Detaljene i siktelsen er ennå ikke kjent.

Dødsulykke i klepp

Ulykkesstedet i Lalandsvegen i Klepp kommune. 12 år gamle Olav Hovda gikk på rulleski sammen med faren da han ble påkjørt sist fredag.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Han erkjenner ikke straffskyld for det han er siktet for, sier forsvareren hans, Anne Kroken, som også tidligere har representert mannen.

Mannen er avhørt, men har ikke vært i avhør i natt. Han skal avhøres på ny i dag.

– Jeg treffer ham trolig innen kort tid, sier Kroken ved 08.30-tiden.

Stakk av etter påkjørsel

Fredag kveld ble 12 år gamle Olav Hovda påkjørt i Lalandsvegen på Klepp mens han var ute og gikk på rulleski med faren. Lørdag døde han av skadene.

Sjåføren stakk av etter ulykken.

– Hva sier din klient om hva han gjorde på fredag?

– Det kan jeg ikke gå inn på. Av hensyn til etterforskningen får vi vente med det. Han har gitt en forklaring til politiet, sier Kroken.

– Han er villig til å forklare seg videre for politiet, men erkjenner altså ikke noen form for straffskyld, presiserer forsvareren.

Ikke tatt stilling til varetektsfengsling

Politiet sa tirsdag at de hadde gjort beslag hjemme hos mannen, og også beslaglagt en bil.

Politiet har ennå ikke tatt stilling til om de vil be om varetektsfengsling av mannen og kvinnen. Kroken vet ikke hvordan klienten hennes stiller seg til en eventuell fengslingsbegjæring.

– Det får vi drøfte. Politiet har så vidt jeg forstår ikke bestemt seg for hva de vil gjøre. Når det eventuelt kommer, får vi diskutere det og se hvordan han forholder seg til det, sier hun.

Kvinnens advokat hadde klokken 10.30 ennå ikke møtt sin klient, og kan derfor ikke si noe om hvordan hun stiller seg til siktelsen.

Flere nyheter fra Rogaland