Forsvareren: – Han er overrasket og frustrert

Mannen som er siktet for å ha drept kona si i Forsand i Rogaland forstår ikke siktelsen. – Han har det veldig tungt, sier forsvareren hans.

Ektemannen til Agnes Elisabeth Müller og Odd-Bjørn Næss

Ektemannen til Agnes Elisabeth Müller i samtale med Forsand-lensmann Odd-Bjørn Næss før helga. Han hadde da vært til flere samtaler med politiet, men ble innkalt til et nytt avhør fredag.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Politiet i Rogaland tok i går kveld ut siktelse mot den savna tobarnsmora Agnes Elisabeth Müllers ektemann. Bakgrunnen er tekniske spor i saken og motstridende vitneforklaringer.

Mannen ble arrestert av politiet og har tilbrakt natten på politistasjonen i Stavanger. Forsvareren hans sier til NRK.no at han stiller seg uforstående til siktelsen.

– Han er sterkt overrasket over at hans status er endret til siktet og er selvfølgelig dypt frustrert over det også. Han erkjenner ingen straffskyld, sier forsvarsadvokat Ørjan Eskeland.

– Må vurdere om han er i stand til å avhøres

Han var i går kveld nede hos sin klient.

– Han har det ikke godt. Han er sterkt preget av situasjonen. Jeg ba om at han fikk se en lege i går kveld, sier Eskeland.

Mannen har blitt avhørt av politiet flere ganger. Klokka 10 er det fremdeles uklart om avhørene fortsetter i dag.

– Legen har ikke gitt noen uttalelse i forhold til om han kan avgi forklaring. Vi vurderer fortløpende om han er i form til det. Min kollega Odd Rune Torstrup besøker ham i formiddag mens jeg er i retten, vi tar en ny vurdering da, sier Eskeland klokka 10.00.

Politiet i Rogaland har sikta ektemannen til den savna Agnes Elisabeth Muller (36) for drap.

VIDEO: Politiet i Rogaland har sikta ektemannen til den savna Agnes Elisabeth Muller (36) for drap.

Kunne ikke utelukke noe kriminelt

Agnes Elisabeth Müller og ektemannen kommer opprinnelig fra Tyskland, men har bodd i Norge i flere år. De har to barn sammen.

Gjennom hele forrige uke har politiet fastholdt at de ikke har noen mistenkte i saken, og at de holdt alle muligheter åpne. Likevel, fredag sa Forsand-lensmann Odd-Bjørn Næss at de ikke kunne utelukke at noe kriminelt hadde skjedd.

Etterlyst av mannen på Facebook

Kvinna har vært savna siden onsdag før skjærtorsdag. Formelt etterlyst blei hun først tirsdag 22. april. Politiet har ikke villet si når mannen ga dem beskjed om at hun var borte, men han har sjøl etterlyst henne på Facebook 18. april.

Gjennom uka har politi og leitemannskaper søkt etter kvinna både i sjøen og på land. Frivillige fra bygda, et helikopter og dykkere har vært involvert i leitinga. Lørdag gikk politiet fra dør til dør i kommunen, i områdene Müller bor og sist blei sett.

Ektemannen til Agnes Elisabeth Müller

Ektemannen til Agnes Elisabeth Müller på vei til avhør hos politiet i Forsand fredag.

Foto: Ståle Frafjord / NRK