NRK Meny
Normal

– En drøm som går i oppfyllelse

Styrkeløfter Kristoffer Eikeland fra Ganddal er i helgen på landslagssamling i Sandnes med resten av norgeseliten. Om en knapp måned debuterer han som senior i VM – på hjemmebane.

Lokale styrkeløftere Kristoffer Eikeland og Hildeborg Juvet Hugdal lader opp til VM med landslagssamling på hjemmebane.

Styrkeløftere Kristoffer Eikeland og Hildeborg Juvet Hugdal lader opp til VM.

– Det er helt enormt. Dette har vært hovedmålet mitt i tre år. Det er en drøm som går i oppfyllelse.

I fjor var han juniorutøver. I starten av november stiller Kristoffer Eikeland i VM som senior for første gang. Mesterskapet holdes i Stavanger, og 24-åringen fra Ganddal innrømmer at nervene begynner å komme.

– Det er klart jeg blir nervøs. Det er jo ekstra spesielt at det er på hjemmebane, og alle venner og kjente kommer for å se på, sier han.

Erfaren

Hildeborg Juvet Hugdal under landslagssamling

Tidligere verdensmester Juvet Hugdal håper på medalje.

Foto: Anders Fehn/NRK

Styrkeløft består av tre øvelser. Benkpress, markløft og knebøy. Utøverne konkurrerer i forskjellige vektklasser. Hildeborg Juvet Hugdal fra Sauda har langt mer erfaring enn debutanten fra Ganddal. i 2006 var Stavanger også vertsby for verdensmesterskapet. Da løftet hun seg til gullmedalje.

– I og med at jeg vant sist, så er nok forventningene blant folk enda større. Jeg prøver å dempe dem litt, sier hun.

Likevel har hun mål om å prestere godt i den kommende konkurransen:

– Selv forventer jeg nok å ta medalje. Og så hadde det vært ekstra gøy å sette ny verdensrekord i benkpress på hjemmebane.

Styrkeløft på vei opp

Tor Herman Omland

Tor Herman Omland

Foto: Anders Fehn

Landslaget er denne helgen samlet på Balanz treningssenter i Sandnes. Eier Tor Herman Omland er selv landslagsutøver i styrkeløft, men en skade holder han ute av VM denne gang. Han mener interessen for idretten er på vei opp.

– Styrkeløft har hatt en økende medlemsmasse de siste årene, både regionalt og nasjonalt. Rogaland er kanskje et av de mest aktive fylkene.

Selv om han ikke kan konkurrere, finner han glede i å kunne invitere landslaget til sitt eget treningssenter. Her varter han ikke bare opp med gode treningsforhold, men og store mengder mat.

– Vi brenner mye krutt under løftingen, og da går det mye energi. De tunge karene her spiser nok tre ganger så mye som en vanlig person, sier han.

– En styrkeløfter spiser ikke akkurat barnemenyer, for å si det sånn.

VM i styrkeløft holdes i Stavanger Idrettshall 4. til 9. november.

Styrkeløftere spiser lunsj under landslagssamling

Det går i ris, kjøtt og kylling når styrkeløfterne skal fylle på med mat mellom treningsøktene.

Foto: Anders Fehn/NRK