– Det har aldri vært så lang kø

I ettermiddag var det få vektere på jobb, og det ble satt kørekord på Stavanger lufthavn Sola.

Kø utenfor Stavanger lufthavn Sola

Det tar nå lang tid før reisende i det hele tatt får komme inn i flyplassbygget på Sola.

Foto: Samina Bruket / NRK

Leif Anker Lorentzen

Leif Anker Lorentzen er flyplassjef på Sola.

Foto: Samina Bruket / NRK

Utrolig mange folk sto i ettermiddag utenfor terminalbygget på Sola flyplass, og ventet på å komme inn i bygget, og deretter til sikkerhetskontrollen.

– Dette har vi aldri opplevd før. Nå er det vel to timer fra enden av køen til sikkerhetskontrollen, sier flyplassjef Leif A. Lorentzen.

– Det er fredagstrafikk. Vi har tilnærmet normal trafikk nå, og med mindre kapasitet fra begynnelsen bygger det seg opp, og da får vi slike køer som vi har nå, sier Lorentzen.

Køen i sikkerhetskontrollen strekker seg nå på utsiden av terminalen og mot helikopterterminalen. Det er et trist syn, men vi takker enormt tålmodige passasjerer og gjør alt vi kan for at man skal komme med flyene sine. Vi bruker all kapasitet til å få folk gjennom kontrollen og må derfor vente med å besvare spørsmålene på Facebook. Vi håper på forståelse.

Stavanger lufthavn Sola på Facebook

Ber om forståelse

De ansatte på flyplassen delte ut paraplyer til de som står i kø på utsiden av terminalen.

– Vi prøver å hente frem de som skal om bord på tidligere fly. Det er noen som har kommet veldig mye tidligere enn normalt, og da må vi be om forståelse for at de venter litt lengre slik at vi får frem dem som har et fly de skal rekke, sier Lorentzen.

– Situasjonen har gjort det slik at vi har fått en køsituasjon som er veldig lite oversiktlig for passasjerene og, og det prøver vi å rydde opp i, legger han til.

Kø på Stavanger lufthavn Sola

Ekstremt lang kø på Stavanger lufthavn Sola.

Foto: Samina Bruket / NRK
Sola flyplass, kø

Køen på Sola flyplass har nå beveget seg utenfor flyplassbygget.

Foto: Samina Bruket / NRK