NRK Meny
Normal

650 venter på barnehageplass

Barnehager i Stavanger blir nedringt av fortvilte foreldre som ikke har fått barnehageplass.

Illustrasjonsfoto
Foto: Illustrasjonsfoto: Tor Richardsen / Scanpix

Styrer i Barnehagen Tjensvoll, Wenche Vasshus, sier det er vondt å ikke kunne hjelpe.

Kommunen lover full barnehagedekning innen utgangen av 2007. Nå står 650 barn på venteliste, og de aller fleste er under tre år.

- Det har vært mange henvendelser, både før sommerferien, og nå, sier Vasshus i Tjensvoll barnehage.

- Frustrerende å ikke kunne hjelpe

Det er ikke bare barnehagen på Tjensvoll som får telefoner fra fortvilte foreldre. Alle barnehagene i Stavanger som NRK Rogaland har vært i kontakt med melder om stor pågang på telefonen, samt mange e-poster og besøk fra foreldre med barn på ventelistene. Å måtte si nei, og ikke klare å hjelpe folk, er frustrerende, sier styrer Wenche Vasshus.

- Det er en fortvilende følelse når en ikke vet hvor en skal plassere barnet sitt når en skal begynne på jobb, sier Vasshus.

Nesten alle er under tre år

650 barn står nå på venteliste for å få barnehageplass i Stavanger. Nesten alle disse er under tre år. Det opplyser barnehagesjef i kommunen, Mona Kopperstad.

- Det står mange på venteliste fortsatt, dessverre, og det er stor aktivitet nå i Stavanger kommune for å få gjort noe med dette, sier hun. Det blir bygd en del nye barnehager, det vil bli utvidelser av eksisterende barnehager, og vi ser på hus som det går an å bruke som barnehager.  Vi gjør alt vi kan.

1000 plasser må opprettes

Det opprinnelige kravet fra staten var full barnehagedekning i løpet av 2005. Stavanger kommune har nå som mål å innfri kravet innen utgangen av 2007. For å nå målet må over 1000 nye plasser opprettes.

I mellomtiden må fortvilte foreldre smøre seg med tålmodighet.