Hva skjedde med Bjarne Eide?

I dag er det 15 år siden 17 år gamle Bjarne Eide forsvant sporløst fra Torvastad på Karmøy. På tross av flere leteaksjoner og flere etterforskninger ble Bjarne aldri funnet. – Jeg leter fortsatt etter svar, sier Kai Tore Eide, Bjarnes tre år eldre bror.

Kai Tore Eide

Kai Tore Eide ønsker å finne ut hva som skjedde med broren Bjarne Eide for 15 år siden.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Bjarne Eide var på fest på Torvastad på Karmøy da han forsvant natt til søndag 18. juni 2000.

– De 15 årene siden han forsvant har gått veldig fort, samtidig føles det som en evighet siden jeg snakket med ham. Vi prøver å holde motet oppe, sier Kai Tore Eide, som fortsatt får inn tips om hva som skjedde natten Bjarne forsvant.

Det familien vet er at han forlot festen for å ta drosje til Haugesund sentrum med vennene sine. Da drosjen kom oppdaget Bjarne at lommeboka var borte. Han gikk tilbake til festen for å lete, men fant den ikke. Deretter gikk Bjarne alene fra festen. Noe senere blir han observert alene på en sykkelsti. Det er den siste sikre observasjonen av 17-åringen.

Ønsker svar

Familien har gjennom de siste 15 årene gjort alt de kan for å finne svar. I tillegg til en omfattende leteaksjon og politietterforskning, har marinefartøyet KNM Tyr søkt gjennom deler av Karmsundet, privatetterforsker Ola Thune har undersøkt saken, en synsk kvinne har vært engasjert og saken har vært tatt opp i media gjentatte ganger. Uten resultat.

– Vi har et håp om å få svar på hva som hendte med Bjarne, men hvor stort det

Kai Tore Eide

Kai Tore Eide gir ikke opp håpet.

Foto: Gisle Jørgensen

håpet er vet jeg ikke. Det blir mindre og mindre etter hvert som tiden går. Det blir færre og færre tips og ting å sjekke ut, men håpet vil alltid være der, sier Eide.

Hvordan er det å leve med uvissheten?

– Vi blir flinkere til å leve med den, men det ligger jo alltid i bakhodet. Hva skjedde og får vi svar, sier Eide.

Mystisk skofunn

Et drøyt halvår etter at Bjarne forsvant ble det funnet en sko på land ved Karmsundet. Familien er sikre på skoen er Bjarnes. Skoen ble funnet så høyt på land at den kan ha vært plantet. Samtidig bar den preg av å ha ligget i sjøen.

Bjarne Eides sko

Bjarnes sko ble funnet i nærheten av der han sist ble sett.

Tror du Bjarne forsvant frivillig?

– Jeg tror ikke det. Da hadde vi funnet spor. Han var ikke en slik person ville ha etterlatt oss med sånne spørsmål hvis han for eksempel valgte å ta livet sitt eller stikke av, avslutter Eide.