- Nå tas saken på alvor

Politiet i Haugesund har snudd i Birgittesaken, mener faren til Birgitte Tengs' fetter.

Far til Birgitte Tengs' fetter
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Faren til den tidligere drapssiktede fetteren til Birgitte Tengs er glad for at politiet nå har sendt hårfunnet fra drapsåstedet til analyse.

- Vi har presset på mellom to og tre år for å få til en slik analyse. Det sier faren til den tidligere drapssiktede fetteren til Birgitte Tengs til NRK.

- Vi har skriftlig varslet både riksadvokaten og politiet om at her ligger det spor som vi gjøre noe med, sier han.

Faren mener at det finnes flere løse tråder i saken som ikke er undersøkte, men han vil ikke konkret si hva dette dreier seg om.

- Må ha kvalitet i arbeidet

Politiet har ment at dette håret ikke har vært interessant for saken og derfor er det ikke sendt til analyse tidligere.
- Vi har nå kommet til at dette håret er av interesse å få sortert ut analysemessig, sier politimesteren i Haugesund, Kaare Songstad. Håret ble funnet på utsiden av hånden til Birgitte Tengs.

Lokalsamfunnet har krav på å få dette drapet oppklart hvis det er mulig.

Faren til Birgitte Tengs tidligere drapstiltalte fetter.

- Det som er poenget mitt som ny inne i denne saken, er at vi må forvisse oss om at det ikke er noe vi har oversett eller ikke gjort godt nok tidligere.Vi må ha kvalitet også i fortsettelsen på det arbeidet som gjøres med denne saken, sier Songstad.

Familien til den tidligere drapssiktede fetteren til Birgitte Tengs mener at det er flere løse tråder i saken som politiet ikke har undersøkt. De mener at politiet ikke har gjort jobben sin.

Birgittesaken

Håret som nå er sendt til analyse er et sentralt spor, mener faren til den tidligere drapstiltalte fetteren

Foto: NRK

- Jeg mener at vi for tiden har et ganske greit forhold til den såkalte "fetter-siden" av saken. Vi har hatt flere møter med dem og de har fått fremlegge sitt syn på saken, sier Songstad.

LES: Kan nytt hårfunn løse saken?

Songstad opplyser at politiet i Haugesund for tiden driver såkalt taktisk etterforskning på bakgrunn av tips som er kommet inn i forbindelse med Birgittesaken de siste årene. Det er snakk om en gruppe etterforskere som skal utføre en del gjøremål i denne etterforskningen, sier Songstad.

-Saken har aldri vært stengt ned, sier politimesteren.

- Tar saken på alvor

Faren til Birgitte Tengs' fetter mener at det som skjer nå kan tyde på at den nye politimesteren tar dette på alvor.

- Dette viser at den tidligere politimesterens påstand om at alle steiner er snudd i denne saken er positivt feil. Det bør være i alles interesse at denne saken får den optimale opplysning. Lokalsamfunnet har krav på å få dette drapet oppklart hvis det er mulig, sier han.

Minnestein der Birgitte Tengs ble funnet drept
Foto: ALF OVE HANSEN / Scanpix