NRK Meny
Normal

- Litt ekkelt å gå med Vikingdrakt

Styreleder Per Bergstad i Bryne FK måtte bite i det sure eplet.

Per Bergstad

Styreleder Per Bergstad i Bryne FK avbildet i Vikingdrakt.

Foto: Privat

Det var i forrige uke at styreleder Per Bergstad i Bryne FK inngikk et veddemål på jobben han var sikker på at han skulle vinne. Han var sikker på at Bryne skulle gjøre det bedre i helgens kamper enn Viking. Det begynte bra lørdag for Bryne.

- Da Bryne slo Start 2 - 1 i Kristiansand lørdag var jeg rimmelig sikker på at dette veddemålet skulle jeg vinne. Jeg var sikker på at Viking ville gå på et solid tap mot serieleder Stabæk søndag, sier Bergstad.

Men sånn gikk det ikke. Viking storspilte på søndag og vant 4 - 1 mot Stabæk. Straffen for Bergstad som tapte veddemålet var å gå med Vikingdrakten i lunsjen på advokatkontoret resten av måneden.

- Heldigvis har jeg vært i retten hele uken, og jeg nektet å gå med Vikingdrakten i kantinen på tinghuset. I dag har vært første dag jeg har hatt den på meg.

- Hvordan var det?

- Det var litt ekkelt, den klødde litt, sier Bergstad.

Gratulasjoner

Bryne har slitt hardt denne sesongen, og laget ligger nederst på tabellen i 1.divisjon. Mange tap har fått ført til at det er blitt stilt spørsmål med både trener og prioriteringene som er gjort.

- Det har vært mange tunge mandager når jeg har kommet på kontoret i Stavanger, men denne mandagen fikk jeg gratulasjoner da dagen startet med et forhandlingsmøte. Det var en god følelse, sier Bergstad.

Brynjar Meling

I fjor ble en annen advokat i Stavanger avbildet i en fotballdrakt til et lag han ikke støttet da han tapte et veddemål med TV2s Davy Wathne. Brynjar Meling måtte gå i Brann-drakten en hel uke.

- Veddemålet er ikke inspirert av Brynjar Meling. Vi tenkte ikke på det i det hele tatt. Jeg inngikk veddemålet fordi jeg pleier å ha gode odds når jeg er med på noe sånn. Men denne gangen gikk det ikke.

- Hva tror du det har å si for Bryne at du går i Vikingdrakt. Kan det hjelpe laget på noen måte?

- Jeg vil heller si at jeg her hjelper Viking. De får jo færre og færre tilskuere. Jeg bidrar til å holde motivasjonen oppe. Jeg har sympati med laget, sier Bergstad.