- Ikke funnet straffbare forhold

Bobestyrer Tor Haver har ikke funnet straffbare forhold i forbindelse med lånene biskop Ernst Baasland har tatt opp.

Advokat Tor Haver og advokat Per T. Sekse

Partene i Baasland- konkursen møttes i skifteretten i Stavanger fredag. Advokat Tor Haver er bestyrer av boet til Ernst Baasland, mens advokat Per T. Sekse er bestyrer av boet til Bodhild Baasland.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Fredag startet skiftesamlingen i Stavanger tingrett hvor partene etter Baasland-konkursen møtes. Biskop Ernst Baasland var ikke tilstede på skiftesamlingen. Bare Christine L. Finsnes og advokatene var til stede.

Retten skal behandle sju krav på til sammen over 17 millioner kroner.

Bobestyrer for Ernst Baaslands bo, advokat Tor Haver, sa i skiftesamlingen at det ikke var funnet noe straffbart i forbindelse med det Ernst Baasland har gjort.

Låneopptakene i boet er gått til sønnen Bjarte Baasland. De totale kravene i boet til Ernst Baasland er 16,6 millioner kroner fra seks kreditorer. Av dette er fire finansinstitusjoner og to privatpersoner.

LES: - Spilte ikke fra luksushoteller

Se viedo: Ekteparet får 25 000 kroner å leve for i måneden

Video nsps_upload_2008_10_31_13_1_7_156.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Bankene får sitt

Bankene vil få dekket sine lån av verdiene i boet gjennom verdiene i hytta på Sørlandet og leiligheten i Oslo. Det vil bli en diskusjon mellom boene for Ernst Baasland og Bodhild Baasland hvor stor eierandel Ernst Baasland har i hytta på Sørlandet, ifølge Haver.

Ifølge aftenbladet.no vil ikke bestyrer for boet til Bodhild Baasland, advokat Per T. Sekse på vegne av kreditorene, godta at Ernst Baasland eier det meste av hytta til en antydet verdi på 3,1 millioner kroner. Ifølge Sekse eier Ernst Baasland og Bodhild Baasland halvparten hver.

Hvor mye Ernst Baasland eier i hytta har betydning for hans anke av konkursbegjæringen . Anken skal behandles i lagmannsretten.

LES: Dette er låneavtalene

Vil ikke konkludere

Kravet mot Bodhild Baasland er på samlet på 40 millioner kroner. Det kommer fra fem finansinstitusjoner og 23 privatpersoner. Uten unntak er alle låneopptak gått til sønnen Bjarte Baasland. Det er sannsynligvis lite å hente i boet for å dekke kravene.

- Om Bodhild Baasland har bedratt sin långivere må vurderes i forhold til hver långiver. Jeg vil ikke konkludere. Innberetningen i konkursboet vil bli sendt til påtalemyndigheten, sa bosbestyrer Per T Sekse i skiftesamlingen.

To av kreditorene har anmeldt Bodhild Baasland for bedrageri. Dette blir etterforsket.

Bodhild Baaslands bo

Totalt er det kravet mot Bodhild Baasland 40 millioner kroner, men flere kreditorer har droppet krav for tilsammen vel sju millioner kroner.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK