- Spilte ikke fra luksushoteller

Bjarte Baasland avviser at han satt på luksushoteller i Europa når han spilte bort store pengebeløp på nettet.

Bjarte Baasland
Foto: Aagaard, Rolf M. / Aftenposten

I går besluttet Bjarte Baasland å gå til sak mot spilleselskapene med krav om helt eller delvis tilbakebetaling av over 60 millioner kroner som skal være tapt i nettspill.

LES:Saksøker spillselskap

Hvor mye pengene som er spilt bort og hvor det skjedde, er det svært ulike oppfatninger om.

En tidligere ansatt i spillselskapet Bet365 forteller at Baasland spilte fra ulike luksushoteller i Europa, mens bispesønnens advokat avviser disse påstandene.

- Spilte fra hoteller i Hiltonkjeden

Lørdag 20. september sto den tidligere Bet365-ansatte Henning Myrer frem i VG og fortalte om Bjarte Baaslands spillevirksomhet. Samme dag ble Myrer intervjuet i Dagsrevyen. I følge Myrer var Bjarte Baasland en av selskapets beste kunder.

Men det er store uoverensstemmelser mellom det Myrer sa til VG og det Bjarte Baasland selv har forklart til politiet i avhør om hvor spillingen har foregått.

LES: Slik opererte Bjarte Baasland

I følge Myrer spilte Bjarte Baasland bort penger på kvelds og nattetid fra eksklusive hoteller.

-Det var fascinerende å følge med. Han spilte gjerne kvelds- og nattetid fra eksklusive hoteller i Tyskland, Nederland, Polen og Tsjekkia. Gjerne fra hoteller i Hilton-kjeden, sa Myrer til VG.

Men det har Bjarte Baasland selv nektet for i avhør til politiet.

- Oppholdt seg i Praha og Berlin

I følge Bjarte Baaslands advokat, Hege Ersdal, har Bjarte Baasland kun bodd og oppholdt seg i Praha og Berlin de siste årene.
Hun opplyser i en mail at Baasland utover dette muligens hatt noen mellomlandinger i Frankfurt, men hun avviser opplysningene om at Bjarte Baasland har bodd og spilt fra ulike luksushoteller i Europa
.

-Min klient avviser dette, sier Ersdal.

Men Myrer forteller en annen historie:

-Jeg husker en gang han satt på Hilton hotell i Brussel. Han satt aldri i Norge og det forundret oss. Men vi tenkte at han kanskje var på foretningsreise, sa Myrer til Dagsrevyen.

Det var fascinerende å følge med. Han spilte gjerne kvelds- og nattetid fra eksklusive hoteller i Tyskland, Nederland, Polen og Tsjekkia.

Henning Myrer, tidligere ansatt i Bet365

I samme intervju fortalte også Myrer en historie om at Baasland satt på et hotelrom i Nederland og spilte, et land hvor det er innført statlig spillemonopol og hvor det ikke er mulig å åpne nettsiden til Bet365. Baasland skal da ha sendt spilleselskapet epost og bedt selskapet ringe ham slik han kunne spille.

200 000 kroner daglig

I følge Myrer skal Bjarte Baasland ha tapt 30 millioner kroner bare til Bet365 i løpet av en periode på to og et halvt år. Samtidig sa Myrer til VG at Baasland omsatte for det fem eller seksdoble. Det vil i så fall innebære en omsetning på 150-180 millioner kroner.

LES: Null å hente for Baasland

I praksis betyr det at Bjarte Baasland i snitt har satset to hundre tusen kroner daglig i to og et år bare på spill i Bet365. Spørsmålet er om det overhode er mulig.

Baaslands advokat, stiller store spørsmål ved den summen.
-For meg høres dette svært høyt ut, sier Ersdal.

NRK Rogaland har flere ganger vært i kontakt med toppsjefen i bet365, John Coates, omkring dette. Han har ikke villet kommentere spørsmålet og viser til at selskapet i henhold til regelverket ikke er i stand til å kommentere noen forhold knyttet til kunders konto i selskapet.

Hege Birkeland Ersdal

Bjarte Baaslands advokat Hege Birkeland Ersdal avviser at klienten har spilt fra luksushoteller i Europa.

Foto: NRK