Hopp til innhold

NRK-serier vises på festival i Paris

Den nye thrillerserien «Øyevitne» fra NRK Drama får verdenspremiere under tv-festivalen Séries Mania i Paris 24. april. Også suksesserien «Mammon» er invitert til det prestisjetunge hovedprogrammet, som inneholder et 30-talls toppserier fra hele verden.

Øyevitne

Henning (Odin Waage. t.v.) og Philip (Axel Gehrken Bøym) i 'Øyevitne'. NRK Dramas thrillerserie får verdenspremiere på tv-festivalen Séries Mania i Paris 24. april.

Foto: Thomas Ekström / NRK

– Det at Norge har med to produksjoner i hovedprogrammet til Séries Mania, viser at norsk tv-drama holder et høyt nivå, sier Ivar Køhn, sjef for dramaavdelingen i NRK.

Jarl Emsell Larsen og Ivar Køhn

Serieskaper Jarl Emsell Larsen (t.v.) og NRKs dramasjef Ivar Køhn.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

«Øyevitne» er et thrillerdrama i seks episoder skrevet og regissert av Jarl Emsell Larsen, en av Norges mest meritterte serieskapere. Det er en historie om hvordan den trygge hverdagen i et lokalsamfunn trues av internasjonal kriminalitet. To tenåringsgutter blir øyevitner til fire mord. Drapsmannens brutalitet og deres egen situasjon gjør at de ikke vil fortelle noen om hva de har opplevd. Det fører dem inn i en serie av farlige løgner.

Jarl Emsell Larsen har spesialskrevet serien for NRK Drama. Han er blant annet kjent for seriene «Svarte penger, hvite løgner», «Hunter», «Offshore» og «Fox Grønland». På rollelisten i «Øyevitne» står blant andre Anneke von der Lippe, Axel Gehrken Bøym, Odin Waage, Per Kjerstad, Tobias Santellmann og Yngvild Støen Grotmol. Serien skal sendes på NRK til høsten.

Øyevitne

Anneke von der Lippe spiller lensmann Helen Sikkeland i NRK Dramas thriller 'Øyevitne'.

Foto: NRK

NRK er også representert på Séries Mania-festivalen med «Mammon». Thrilleren med Jon Øigarden i hovedrollen er blitt en stor suksess for NRK Drama, med solide anmeldelser og seertall som er blant tidenes høyeste for en norsk dramaserie. Visningsrettighetene er hittil solgt til 15 land.

Mammon

Jon Øigarden og Lena Kristin Ellingsen i suksessthrilleren 'Mammon'.

Foto: NRK


For ytterligere informasjon, kontakt:
Dramasjef Ivar Køhn , (+47) 41 40 20 96
Serieskaper Jarl Emsell Larsen , (+47) 95 86 00 89

Presseansvarlig: Helene Amlie , (+47) 951 00 299