Hopp til innhold

Øyevitne (2:6)

NRK1 mandag 27. november kl 21.30

Lensmann Helen Sikkeland har svært få ledetråder i etterforskningen av drapene på fire MC-medlemmer. I tillegg er samarbeidet med Oslo-politiet kommet skjevt ut. Fra første stund oppfatter Helen at de holder viktig informasjon for seg selv.

Øyevitne

Lensmann Helen Sikkeland (Anneke von der Lippe) ser en forbindelse mellom en eksplosjon i en bygård i Oslo og MC-drapene i hjembygda.

Foto: NRK

Et av ofrene, Christer, var informant for spanergruppa i Oslo-politiets enhet for spesialoperasjoner. Han var også venn av politikvinnen Camilla, og samboer med søsteren hennes. Camilla holder Christers informantstatus hemmelig for å beskytte søsteren mot hevnaksjoner fra MC-miljøet.

Eksplosjon

Helen ser en mulig forbindelse mellom ungjenta Zana, som har vært meldt savnet, og drapene ved sandtaket. Zana er datter av en kjent skikkelse i det kriminelle miljøet, Hamit. Etter en eksplosjon ved Hamits restaurant forstår Helen for sent at Zana var inne i bygningen da det smalt. Snart er jenta på rømmen igjen.

Øyevitne

Zana (Tehilla Blad) er på flukt etter eksplosjonen ved farens restaurant.

Foto: Thomas Ekström / NRK

Både Philip og Henning sliter etter den fryktelige hendelsen i skogen. Begge er livredde for at drapsmannen skal dukke opp igjen og vikler seg inn i nye løgner for å holde sannheten skjult. Philip ønsker mest av alt at de skal fortelle det de vet, men Henning insisterer på at ingen må få vite at de var sammen i brakka den natten.

Om serien

Høstens krimsatsing «Øyevitne» er en thriller om hvordan hverdagen i et lokalsamfunn trues av internasjonal og brutal kriminalitet.

Tenåringsguttene Philip og Henning blir øyevitner til fire drap en natt de møtes på en brakke i skogen. De hemmelige følelsene de har for hverandre gjør at ingen må få vite om det som har skjedd. Guttene lover hverandre å holde tett om det de har sett.

Lensmannen i bygda er Philips fostermor, Helen Sikkeland (Anneke von der Lippe). Hennes rolle gjør at guttene kommer i en ekstra vanskelig klemme når de drepte blir funnet og etterforskningen starter.

Bak «Øyevitne» står manusforfatter og regissør Jarl Emsell Larsen, Norges mest erfarne TV-serieskaper. Han er kjent for noen av NRK Dramas største suksesser, som «Offshore», «Svarte penger, hvite løgner» og «Kodenavn Hunter».

"Øyevitne" fikk strålende anmeldelser foran tv-premieren 20. november. Serien er møtt med interesse fra internasjonale distributører og ble godt mottatt på verdenspremieren under tv-festivalen Séries Mania i Paris.