Hopp til innhold
Info fra NRK

Nå kommer sesong to av Lykkeland

Den prisbelønte serien om starten på det norske oljeeventyret er tilbake med en ny sesong på NRK søndag 2. januar.

Lykkeland sesong 2 - keyart med fire hovedrolleinnehavere

Hovedpersonene i Lykkeland: Christian Nyman (Paal Herman Ims). Toril Torstensen (Malene Wadel), Jonathan Kay (Bart Edwards) og Anne Regine Ellingsæter-

Foto: Maipo Film/NRK

Premiere søndag 2. januar kl. 19:40 på NRK1
Publisering i NRK TV kl. 06:00 samme dag.

En episode pr. uke, de to siste sendes samme dag (13. februar)

Handlingen i de åtte nye episodene tar for seg årene fra 1977 til 1980. Fem år er gått når vi møter de fire unge hovedpersonene igjen. De står fortsatt midt i begivenhetene og mulighetene som den nye tiden bringer til Stavanger.

Les også: NRK gir klarsignal til Lykkeland 2

Den ærgjerrige Anna (Anne Regine Ellingsæter) har utdannet seg til siviløkonom og er gift med den amerikanske advokaten Jonathan (Bart Edwards).

Bedehusjenta Toril (Malene Wadel) og redersønnen Christian (Paal Herman Ims overtar denne rollen i sesong 2) har giftet seg og fått et barn. De har også omsorg for Torils sønn Marius (Ask Henrik Oftedal), som nå er blitt åtte år.

Lykkeland sesong 2

Christian (Paal Herman Ims), Toril (Malene Wadel) og Marius (Ask Henrik Oftedal)

Foto: Ieva Jura / Maipo Film/NRK

Annas bror Rein (Ole Christoffer Ertvaag) er blitt oljearbeider og har en større plass i den nye sesongen. Det har også Christians dykkerkompanjong Martin (Mads Sjøgaard Pettersen). Den iranske geologen Mina (spilt av svenske Sara Shirpey) er en ny karakter som kommer inn i handlingen i episode 5.

Lykkeland sesong 2 - situasjonsbilde, Pia Tjelta

Ingrid Nyman (Pia Tjelta) er tilbake i sesong 2 av Lykkeland.

Foto: Agnete Brun / Maipo Film/NRK

Andre sentrale skikkelser som vi møter igjen i sesong 2 er ekteparet Ingrid og Fredrik Nyman (Pia Tjelta og Per Kjerstad) og Torils mor Randi (Laila Goody).

Ulykkenes tid

Klondykestemningen i Stavanger er på det heftigste disse årene, og pengene flommer i oljehoved­staden. I Nordsjøen er produksjonstempoet og arbeidspresset skyhøyt. En dag går det galt. I april 1977 oppstår en ukontrollert utblåsning i Nordsjøen på plattformen Bravo på Ekofiskfeltet. Men så snart brønnen blir stengt etter åtte dager, skrus tempoet opp igjen.

27. mars 1980 forandrer alt seg. Da velter boligplattformen Alexander Kielland og tar med seg 123 mennesker i døden.

Lykkeland 2

Bravo-utblåsingen i april 1977 var den første store ulykken i Nordsjøen. Her Ole Christoffer Ertvaag i rollen som Rein Hellevik.

Foto: Anne Lise Norheim / Maipo Film/NRK

Suksess

Den første sesongen av Lykkeland ble svært godt mottatt av anmelderne og er vist i en lang rekke land. Serien vant to priser på den internasjonale TV-festivalen i Cannes. Under Gullruten i 2019 vant Lykkeland prisen for årets drama, og Anne Regine Ellingsæter ble årets skuespiller. Serien vant dessuten Gullrutens fagpriser for beste manus, regi og kostyme.

Som i sesong 1 har Mette M. Bølstad vært manusforfatter for alle episodene i den nye sesongen. Petter Næss har også denne gang konseptuerende regi. Pål Jackman og Mikkel Sandemose har bidratt på regi i to av episodene.

Sesong 1 av Lykkeland er vist i følgende land: Australia, Canada, USA, Britisk Colombia, Storbritannia, Østerrike, Tyskland, Sveits, Irland, Hellas, Portugal, Belgia, Nederland, Luxemburg, Spania, Tsjekkia, Litauen, Estland, Danmark, Sverige, Finland og Island.

Sesong 2 er allerede solgt til 22 land, deriblant USA, Canada, Storbritannia, Irland, Spania, Be-Ne-Lux-landene og Russland og skal også vises av de øvrige kringkasterne i det nordiske dramasamarbeidet.

Se Lykkeland her

I de største rollene

Lykkeland 2 - Anna Hellevik (Anne Regine Ellingsæter)
Foto: Agnete Brun / Maipo Film/NRK

ANNA: Anne Regine Ellingsæter (26 år, fra Stavanger) studerte ved DT Danseteater i København før hun landet sin første store rolle som Anna i Lykkeland. For rollen vant hun prisen for beste skuespiller under Gullruten i 2019. Anne Regine har nylig studert to år ved Teaterhøgskolen ved Nord Universitet i Verdal.

Lykkeland 2 - Paal Herman Ims
Foto: Agnete Brun / Maipo Film/NRK

CHRISTIAN: Paal Herman Ims (28 år, fra Kverneland i Rogaland) har skuespillerutdanning fra NSKI Høyskole. Tidligere har han medvirket i NRK-serier som Oslo Zoo, Match og På fylla. Rollen som Christian i sesong 2 av Lykkeland blir hans første sentrale TV-rolle. (Rollen ble spilt av Amund Harboe i sesong 1.) For tiden er Ims engasjert av Det Vestnorske Teateret i Bergen, der den musikalske forestillingen «Heim 4», får premiere i slutten av januar.

Lykkeland 2 - Malene Wadel
Foto: Agnete Brun / Maipo Film/NRK

TORIL: Malene Wadel (snart 24 år, fra Ålgård på Jæren) gikk et år på skuespillerlinjen ved Romerike Høgskole etter videregående, før hun som 19-åring fikk rollen som Toril i Lykkeland. Våren 2021 ble hun ferdig med sin bachelor i teaterproduksjon og skuespillerfag ved Nord Universitet. Siden har hun sammen med medstudenter startet teaterkompaniet Pangea Produksjoner.

Lykkeland 2 - Bart Edwards
Foto: Agnete Brun / Maipo Film/NRK

JONATHAN: Bart Edwards (32 år, fra Norfolk i England) var nylig å se i TV-serien Unge Wallander og har spilt i to sesonger av en annen Netflix-serie, The Witcher. Han har også vært å se i spillefilmen The Dare, Fabeldyr og hvor de er å finne og TV-serier som UnREAL, Peep Show, Eastenders (Nytt liv i East End) og The Singapore Grip (Krig og kjærleik i Singapore). Han har også en rolle i den kommende serien Glow & Darkness.

Lykkeland 2 - Pia Tjelta
Foto: Agnete Brun / Maipo Film/NRK

INGRID: Pia Tjelta (44 år, fra Sola) startet som skuespiller ved ulike friteatre er utdannet ved Teaterhøgskolen. Hun har markert seg på teaterscener både i Norge og Storbritannia og har hatt roller i et stort antall filmer og serier de siste 20 årene.. I 2018 vant hun prisen for beste kvinnelige skue­spiller under filmfestivalen i San Sebastian for sin rolle i filmen Blindsone. For samme rolle fikk hun Filmkritikerprisen, Amandaprisen, Wenche Foss’ ærespris og Kanon­prisen. I 2022 blir hun å se i Viaplay-serien Made in Oslo og filmen Diorama.

Lykkeland - Per Kjerstad
Foto: Agnete Brun / Maipo Film/NRK

FREDRIK: Per Kjerstad (44 år, fra Kjeldsund i Nordland) er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og har vært knyttet til en rekke av landets teatre, deriblant Hålogaland Teater, Rogaland Teater, Riksteatret og Det Norske teatret. Han har medvirket i mange filmer og TV-serier, som Hjerte til hjerte, Erobreren, Øyevitne, Halvbroren, Fatso, Dag, Varg Veum – Falne engler og Now It’s Dark. I ti år har han vært med i friteatergruppen Statsteateret.

Lykkeland 2 - Rein Hellevik
Foto: Agnete Brun / Maipo Film/NRK

REIN: Ole Christoffer Ertvaag (34 år, fra Stavanger) er skuespillerutdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. I 2008 debuterte han i rollen som Yngve i filmen Mannen som elsket Yngve og har siden hatt sentrale roller i store norske filmer som Pornopung, Now It’s Dark, Vann over ild, Amundsen, Prosjekt Z og den danske spillefilmen Tordenskjold og Kold. Han har også medvirket serier som The Last Kingdom, Grenseland, Hjem til jul, Heimebane, Unge lovende og Farfar.

Lykkeland 2 - Mads Sjøgård Pettersen
Foto: Agnete Brun / Maipo Film/NRK

MARTIN: Mads Sjøgård Pettersen (37 år, fra Sørfold i Nordland) er utdannet ved Akademi for Scenekunst. Gjennom de siste 14 årene har han spilt i et stort antall film- og TV-produksjoner: Den 12. mann, Eddie The Eagle, Askeladden, Cave og Nord, som han vant Amandapris for, og TV-serier som Nobel, Lillyhammer, Wisting og Kampen om tungtvannet. Han har også jobbet som skuespiller, regissør og dramaturg ved landets største scener og har to ganger mottatt Statens Kunstnerstipend.

Lykkeland 2 - Laila Goody
Foto: Agnete Brun / Maipo Film/NRK

RANDI: Laila Goody (50 år, fra Stavanger) er utdannet ved Teaterhøgskolen. Hun har spilt et stort antall roller på Nationaltheatret, der hun i høst har vært aktuell med tittelrollen i forestillingen Mor Courage. Fra film og TV er hun blant annet kjent for roller i Som du ser meg, Rosemari og NRK-seriene Valkyrien, Mammon 2 og ZombieLars. I 2021 er hun å se i kinofilmene Prosjekt Z og HAN. Goody har mottatt en lang rekke priser gjennom årene, deriblant Heddaprisen to ganger, Gullruten og Amanda.

Lykkeland 2 - Sara Shirpey
Foto: Agnete Brun / Maipo Film/NRK

MINA: Sara Shirpey (29 år, fra Stockholm) er utdannet ved Teaterhöskolan i Göteborg. Hennes rolle som den iranske geologen Mina i Lykkeland er en ny skikkelse som dukker opp midtveis i sesongen. Shirpey har teatererfaring blant annet fra Folkteatern i Göteborg og Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Hun har også medvirket i TV-serier som Topdog og Alex samt filmen UFO Sweden.