Hopp til innhold
Info fra NRK

Det blir en ny sesong av «Lykkeland»

Mange har vært spente på om det blir en fortsettelse av suksess-serien «Lykkeland». Nå kan NRK bekrefte at det kommer en tredje sesong.

Christian Nyman (Paal Herman Ims) og Martin Lekanger (Mads Sjøgård Pettersen) i Lykkeland

Nordsjø-dykkerne Christian (Paal Herman Ims, t.v.) og Martin (Mads Sjøgård Pettersen) i sesong 2 av «Lykkeland». Neste år starter innspillingen av en tredje sesong.

Foto: Maipo Film/NRK

Neste sesong av den prisbelønte dramaserien om oljeeventyret i Stavanger vil ta for seg årene fra 1987 til 1990.

– Vi er på langt nær ferdige med å fortelle denne historien om Norge. Vi ser frem til å vise hvordan det går med karakterene vi har blitt så glade i, og hvordan de klarer å tilpasse seg utviklingen i en ny tid, sier Synnøve Hørsdal. Hun er produsent og administrerende direktør i Maipo Film, som produserer «Lykkeland» for NRK.

– Dette er en skikkelig gladmelding til TV-seerne! «Lykkeland» har blitt en formidabel suksess på NRK, både som persondrama og som et bilde av Norge. At vi nå skal få videreføre denne beretningen er bare fantastisk, sier redaktør i NRK Drama, Marianne Furevold-Boland.

Hovedpersonene blir de samme som i de foregående sesongene. Noen nye, større roller vil også komme til.

Innspillingen starter i mars 2023.

Portretter av Toril og Anna, hovedpersoner i Lykkeland

Malene Wadel (til venstre) og Anne Regine Ellingsæter spiller hovedkarakterene Toril og Anna i «Lykkeland» også i den kommende sesongen.

Foto: Maipo Film/TV

Jappetid og Mongstad-smell

Sesong 2 av «Lykkeland» ble avsluttet med skildringen av Alexander Kielland-katastrofen i 1980. I neste sesong befinner vi oss i 1987 når vi igjen møter Anna, Toril, Christian og de andre hovedpersonene.. Statoil går på tidenes budsjettsmell i Mongstad-utbyggingen. Automatiseringen av boredekkene pågår for fullt, og det myldrer av nyoppstartede selskaper som ønsker å levere teknologien til dette. Det er nå folk virkelig tjener store penger i oljebransjen, på tross av nedgangstider for øvrig. Det er også på denne tiden noen av pionerene blant Nordsjø-dykkerne oppdager at de er syke.

I 1990 opprettes Statens Pensjonsfond Utland, kalt Oljefondet.

Lykkeland vant priser i Cannes

«Lykkeland» vant to priser under seriefestivalen i Cannes i 2018.

Foto: Helene Amlie / NRK

Internasjonal suksess

De tidligere sesongene av «Lykkeland» er blitt svært godt mottatt av anmeldere og publikum. Serien har vunnet en rekke priser i inn- og utland, blant annet under TV-festivalen i Cannes og Gullruten i 2019 og 2022. TV-selskaper i over 60 land har kjøpt visningsrettigheter til serien.

På NRK er første sesong sett av nærmere 1,3 millioner seere. Over 920.000 har i snitt sett hver episode av Lykkeland 2 til nå.

Les også:

Den første sesongen, med handling fra 1969-1972, ble sendt på NRK høsten 2018. Sesong 2, som hadde premiere på nyåret 2022, tok for seg årene 1977-1980. Begge sesongene kan fortsatt sees i NRK TV.

Mette M. Bølstad er manusforfatter for den kommende sesongen, som hun også var for Lykkeland 1 og 2. Petter Næss har konseptuerende regi.

De største rollene i Lykkeland 3 spilles av Anne Regine Ellingsæter, Malene Wadel, Paal Herman Ims, Pia Tjelta, Per Kjerstad, Laila Goody, Ole Christoffer Ertvaag og Mads Sjøgård Pettersen. I tillegg kommer det inn nye skuespillere i større roller som vil bli annonsert senere.

Lykkeland sesong 2

Barna i «Lykkeland» har blitt sju år eldre, og skal snart erstattes med nye skuespillere. Her Toril (Malene Wadel) og Christian (Paal Herman Ims) med barna Marius (Ask Henrik Oftebro) og babyen Marie i sesong 2.

Foto: Ieva Jura / Maipo Film/NRK

Jakter på unge skuespillere

Produksjonsselskapet Maipo går nå i gang med å lete etter skuespillere til de yngste rollene i neste sesong, deriblant Annas tvillinger samt Torils sønn Marius og datteren Marie. Det dreier seg om fire større roller og en birolle for barn og unge i alderen 6 til 21 år. Alle må snakke Stavanger-dialekt.

Mer om rollene og hvordan man søker kan leses her:

Lykkeland søker barn og unge til sesong 3

Pia Tjelta i Lykkeland

Pia Tjelta vant Gullruten 2022 for sin rolle som Ingrid Nyman. I sesong 3 får vi følge henne videre.

Foto: Julie Hrncirova / Maipo Film/NRK