Hopp til innhold
Info fra NRK

NRK gir klarsignal til Lykkeland 2

Planene for nye episoder av dramaserien «Lykkeland» har fått grønt lys fra NRK. Sesong 2 vil ta for seg årene fra 1977 til 1980.

Lykkeland

I Lykkeland 2 skal vi følge Anna (Anne Regine Ellingsæter) og de andre hovedpersonene videre i årene 1977-1980.

Foto: Maipo Film / NRK/Maipo Film

Oppdatering: På grunn av pandemien er innspillingen av Lykkeland 2 forsinket og foregår fra høsten 2020 til forsommeren 2021. Planlagt TV-premiere er første halvdel av 2022.

Den prisbelønte serien om det norske oljeeventyret i Stavanger er produsert av Maipo Film for NRK. Nå er det signert en avtale vedrørende NRKs bidrag til en ny sesong. De neste månedene vil Maipo Film arbeide med å få resten av finansieringen på plass. Opptakene vil skje i 2020.

– «Lykkeland» er en historie som traff et stort publikum både i hodet og hjertet, sier NRKs prosjektredaktør Tone C. Rønning. – Mange har uttrykt et ønske om en ny sesong. Det er allerede utviklet et solid og godt manus med den unike forfatteren Mette Bølstad. Skuespillerne vil mer enn gjerne utforske sine karakterer videre. Derfor håper jeg beslutningen om å lage en ny sesong gleder både publikum og teamet bak, sier Rønning.

– Vi kunne ikke hatt en bedre partner enn NRK i dette prosjektet, sier idéhaver og produsent i Maipo, Synnøve Hørsdal. – Vi er utrolig glade for at vi nå får muligheten til å fortsette å fortelle denne historien, som så langt fra er ferdig fortalt, sier Hørsdal.

Skyer over lykkelandet

Første sesong av «Lykkeland» startet med oljefunnet på Ekofisk i 1969 og gikk fram til dannelsen av Statoil i 1972. Nå møter vi de samme hovedpersonene i 1977. De er fortsatt midt i begivenhetene og mulighetene som den nye tiden bringer med seg. Klondykestemningen i Stavanger er på det heftigste og pengene flommer i oljehovedstaden.

Vi lever på det mest spennende stedet, i den mest spennende tiden, i verden – akkurat nå.»

Fra «Lykkeland», sesong 1

Men det dukker også opp mørke skyer over lykkelandet. 22. april 1977 oppstår en ukontrollert utblåsning i Nordsjøen på plattformen Bravo på Ekofiskfeltet. For første gang får vi for alvor oppleve de miljømessige konsekvensene av oljeutvinningen.

Den 27. mars 1980 skjer katastrofen som blir et vondt tidsskille i norsk oljehistorie. 123 mennesker omkommer når boligplattformen Alexander L. Kielland kantrer i Nordsjøen.

Gjensyn

Vi møter igjen de unge hovedpersonene fra sesong 1: Anna (Anne Regine Ellingsæter), Christian (spilles av Paal Herman Ims i sesong 2), Toril (Malene Wadel) og Jonathan (Bart Edwards). Også Pia Tjelta og Per Kjerstad er med videre som ekteparet Ingrid og Fredrik Nyman. Vi vil få se igjen flere andre karakterer fra den første sesongen, og noen nye.

LYKKELAND

Pia Tjelta i rollen som Ingrid Nyman.

Foto: Petter Skafle Henriksen / Maipo Film/NRK

Les også: To priser til«Lykkeland» i Cannes

«Lykkeland» vant to priser under den internasjonale TV-seriefestivalen i Cannes i april 2018 og fikk strålende mottakelse av et stort antall anmelderne her hjemme etter premieren 27. oktober i fjor. De åtte episodene er pr. i dag sett av et snitt på nesten 900.000 seere på NRK1 og i NRK TV.

Oppdatering: Under Gullruten i mai 2019 vantLykkeland 1 prisen for Årets drama, og Anne Regine Ellingsæter vant prisen for Årets skuespiller.