Hopp til innhold

To priser til «Lykkeland» i Cannes

Den kommende NRK-serien «Lykkeland» vant pris for beste manus og beste musikk under den internasjonale TV-seriefestivalen Canneseries onsdag kveld.

Lykkeland vant to priser i Cannes

Hoppende glade «Lykkeland»-skuespillerne på den rosa løperen i Cannes. F.v. Per Kjerstad, Bart Edwards, Malene Wadel, Anne Regine Ellingsæter, Amund Harboe og Pia Tjelta.

Foto: Olivier Vigerie / CANNESERIES

«Lykkeland» stakk av med to av i alt seks priser under den nye, internasjonale TV-serifestivalen Canneseries.

Prisen for beste manus gikk til Mette Bølstad, mens prisen for beste musikk gikk til Stavanger-komponisten Ginge Anvik.

Utdelingen fant sted dagen etter at serien hadde verdenspremiere i Cannes til stående applaus fra en fullsatt sal.

Lykkeland vant to priser i Cannes

«Lykkeland»-serieskaper Synnøve Hørsdal (t.v.) og manusforfatter Mette Bølstad, begge i svart, omgitt av de fire skuespillerne som spiller ungdommene vi følger i serien. Til venstre Amund Harboe og Bart Edwards, til høyre Anne Regine Ellingsæter og Malene Wadel.

Foto: CANNESERIES

Fantastisk start

– Mest av alt en helt fantastisk start for «Lykkeland», som enda ikke har vært vist for TV-publikum, sier manusforfatter Mette Bølstad. Hun er blant annet kjent for serier som «Halvbroren» og «Nobel».

Det var de to første av i alt åtte episoder som ble vist under festivalen. Serien ble spilt inn i høst, men de siste seks episodene er enda ikke ferdige. – Nå skal vi hjem og jobbe videre med serien fram mot premieren i høst, sier Mette Bølstad.

«Lykkeland» var en av i alt ti produksjoner som ble tatt ut til hovedkonkurransen i Canneseries. I tillegg til prisen for beste manus og beste musikk, ble det delt ut priser til beste serie, beste skuespiller, beste prestasjon ("special performance prize") og beste digitale serie.

Les oså:
NRK-drama om oljeeventyret
Lykkeland er tatt ut til seriefestivalen i Cannes

I TV-serien følger vi fire unge mennesker under starten på det norske oljeeventyret i Stavanger, fra 1969 til 1972. Deres roller spilles av Anne Regine Ellingsæter, Malene Wadel, Amund Harboe og britiske Bart Edwards. Pia Tjelta og Per Kjerstad har også store roller i serien, som er regissert av Petter Næss og Pål Jackman. Synnøve Hørsdal er produsent og idéhaver til «Lykkeland», som er produsert av Maipo Film for NRK. Tone C. Rønning er NRKs prosjektredaktør.