Siktet 18-åring løslatt etter voldtekt

Politiet har løslatt mannen som er siktet for voldtekt på et utested i Oslo i helgen.

Utested Oslo sentrum

Voldtekten skal ha skjedd på toalettet på utestedet.

Foto: Løchen, Per / Scanpix

18-åringen ble avhørt av politiet søndag. I dag har de to andre mistenkte sittet i avhør hos politiet.

Les også: Voldtekt på utested i Oslo

Politiadvokat i Oslo politidistrikt Cecilie Schløsser Møller opplyser til NRK at 18-åringen nå er løslatt.

– Ikke fare for bevisforspillelse

– Han er løslatt fordi det ikke lenger er bevisforspillelsesfare i saken. I dag har vi avhørt to andre mistenkte i saken, så nå er de mest sentrale avhørtene gjort, sier Møller.

De to som var mistenkt vil ikke bli pågrepet og siktet i saken.

– De har aldri vært formelt pågrepet og er nå ute igjen, sier Møller.

18-åringen er fortsatt siktet for voldtekten.

Pågrepet lørdag

Mannen ble utpekt av den fornærmede kvinnen og ble pågrepet lørdag .

– De to kjente hverandre ikke fra før, men skal ha hatt kontakt på utestedet tidligere på kvelden, sier Schløsser Møller.

Kvinnen var sammen med to venninner på utestedet, og voldtekten skal ha skjedd mens de to andre var ute og luftet seg. Politiet ble koblet inn i saken etter at kvinnen oppsøkte voldtektsmottaket.

Voldtatt i Skippergata

Natt til søndag ble det anmeldt nok en voldtekt i Oslo. Også denne voldtekten skal ha blitt utført av en gjerningsmann, mens to andre menn medvirket . Ingen av disse tre er så langt pågrepet.

Politiet fikk like før klokka 4 natt til søndag melding fra en 20 år gammel kvinne om en voldtekt som fant sted utendørs i området rundt Skippergata. Det ble oppgitt at de tre gjerningsmennene skal ha vært kledd i hvitt.

Voldtekt i Oslo sentrum

En 20 år gammel kvinne ble voldtatt ved Skippergata i Oslo natt til søndag ved 4-tiden. Gjerningsmannen skal ha vært kledd i hvitt og var i følge med to andre.

Foto: Erik Engen / NRK

Politiadvokaten opplyser at det var mange hvitkledde i Oslo natt til søndag grunnet ravearrangementet «Sensation – The Ocean of White» i Telenor Arena lørdag.

– Men jeg er litt usikker på opplysningen om at de var hvitkledde fordi det ikke fremgår av saksdokumentene, sier hun.

Hun sier at kvinnen som ble voldtatt i Skippergata har forklart at det var en person som utførte selve voldtekten, mens to andre medvirket. De ble avbrutt da en mann og en dame kom gående mot dem på gata. Politiet er interesserte i å komme i kontakt med dette paret.

Mange voldtekter

Det har vært mange voldtekter i Oslo den siste tiden. Helgen for to uker siden ble fire kvinner overfalt og voldtatt i løpet av bare fem timer på ulike steder i sentrum. To døgn senere ble en femte kvinne overfalt og voldtatt på Sinsen.

Les også: Siktet for voldtekt - løslatt

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus