NRK Meny
Normal

Disse skal prøve å vinne Oslo tilbake for Ap

Det blir Raymond Johansen og Tone Tellevik Dahl som topper listen for Oslo Arbeiderparti ved neste kommunevalg. I tillegg gjør den gamle AUF-lederen,Turid Birkeland, politisk comeback.

Tone Tellevik Dahl

Tone Tellevik Dahl er ordførerkandidat på kommunevalglisten til nominasjonskomiteen til Oslo Ap.

Foto: Sturlason

Onsdag ble nominasjonskomiteen til Oslo Arbeiderparti ferdig med sin liste til kommunevalget.

– Vi har en bedre liste enn på mange år, så jeg er veldig fornøyd med disse kandidatene, sier Signe Horn, leder i nominasjonskomiteen til Oslo Arbeiderparti.

Raymond Johansen

Partisekretær i Ap, Raymond Johansen, er toppkandidat på listen til Oslo Aps nominasjonskomite.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Helt øverst står partisekretær Raymond Johansen, sammen med leder av helse- og sosialkomiteen i Oslo, Tone Tellevik Dahl.

– Raymond med sin rikspolitiske tyngde og Tone med sin lange lokalpolitiske erfaring utgjør et tungt team for Ap, sier Horn.

Partiet håper å vinne tilbake byrådsmakten i Oslo etter å ha vært uten makt i mange år. Sammen med rikskjendisen, Raymond Johansen, tror den mer ukjente, Tone Tellevik Dahl, hun kan vinne velgere.

– Jeg har bodd i Oslo i 25 år. Det er mer en halve livet mitt. Jeg kom hit som 19 åring og vært politikere på toppnivå i 16 år. Jeg kjenner byen godt, både som lokalpolitiker på Sagene, og i bystyret, sier Tellevik Dahl.

Gunaratnam på 6.plass

På listen står i tillegg Rina M. Hansen på 3. plass, 4. Ole Jacob Frich, 5. Anders Røberg-Larsen, 6. Khamshajiny Gunaratnam, 7. Andreas Halse, 8. Victoria Evensen, 9. Didrik Beck og 10. Julie Lødrup.

I forkant har det vært debatt om noen fra innvandrermiljøet burde vært høyere opp på listen.

– Jeg tror at når det gjelder enhver type utvelgelse, så vil alltid noe ønske mer av noe. Det er et uttrykk for at alle miljøene i Ap er ambisiøse for dem de representerer. Gitt den forutsetning synes jeg vi har fått en liste, som representere alle grupper, sier Horn.

Gjør comeback

Tidligere statsråd og AUF-leder, Turid Birkeland, gjør nå politisk comeback. Hun står på 12. plass på nominasjonskomiteens liste.

– Turid Birkeland er dyktig, og det er flott hun er tilbake. Hun og Frode Kyvåg, som står på 15. plass, er sterke nasjonale stemmer i sine miljøer, noe som er viktig å få fram i Oslo, sier Horn.

Også Breivik-forsvarer Geir Lippestad og 83-årige Thorvald Stoltenberg er med på listeforslaget.

Listen skal nå sendes ut til alle lokallagene. På nominasjonsmøtet i november blir den endelige listen klar.