NRK Meny
Normal

Stort narkotikabeslag i Follo

Politiet i Follo beslagla narkotika verdt 10 millioner kroner og over en million kroner i kontanter i en aksjon. Fire personer ble pågrepet, én mann er varetektsfengslet.

Narkotikabeslag Follo 2

Hasjbeslaget på over 100 kilo er det største gjort av politiet i Follo så langt i år.

Foto: Politiet

10. og 11. juni gikk seksjon for organisert kriminalitet ved Follo politidistrikt til aksjon, etter å ha drevet etterforskning i to måneder. Under aksjonen pågrep de fire personer i Oslo, mens hovedbeslaget av narkotika ble gjort i Ås i Follo.

De resterende narkobeslagene ble gjort i Oslo i forbindelse med pågripelsene.

Stasjonssjef Geir Solem

– Deler av narkotikaen var trolig ment for markedet på Østlandet, sier Geir Solem, stasjonssjef ved Follo politistasjon.

Foto: Nina M. Eriksen / NRK

Politiet beslagla i overkant av 100 kilo hasj, et halvt kilo amfetamin, noe kokain, samt over en million kroner i kontanter. Gateverdien på narkotikabeslaget er drøyt 10 millioner kroner, ifølge politiet.

– Ulik informasjon satte oss på sporet av saken, blant annet fra andre saker under etterforskning, Vi har brukt et bredt spekter av etterforskningsmetoder, sier Geir Solem, stasjonssjef på Follo politistasjon.

Kjent av politiet

Fire personer ble pågrepet i aksjonen, de er alle godt kjent av politiet fra tidligere saker. Hovedmannen er nå varetektsfengslet for fire uker. I tillegg til narkotikasaken i Follo, er han siktet i en annen narkotikasak på Østlandet.

Den 50 år gamle antatte hovedmannen er tidligere domfelt for flere grove post- og verditransportran på 1990- og 2000-tallet, og dessuten grov narkotikakriminalitet.

Hasjbeslaget er det største som er gjort i Follo politidistrikt hittil i år.

– Dette er et viktig beslag for oss. Vi veit at hasj er inngangsstoffet for mange, og vi mener at vi med dette beslaget har forebygget narkotikabruk i ungdomsmiljøer, sier Geir Solem.

Nekter skyld

Sigurd Klomsæt

Forsvarer Sigurd Klomsæt sier politiet ikke har grunnlag for en sak mot hans klient.

Foto: Tom Ole Buaas

Den fengslete 50-åringen erkjenner ikke skyld, ifølge hans forsvarer Sigurd Klomsæt:

– Han sier at tiden vil vise at det er grunnløse anklager mot ham.

Follo-politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken, opplyser stasjonssjef Geir Solem:

– Foreløpig er saken i en innledende fase, og vi har ennå en del ting vi må gjennom, før vi kan si vi har full oversikt.

Pengebeslag i narkotikaaksjon Follo

I politiaksjonen ble det beslaglagt over en million kroner i kontanter.

Foto: Politiet