Hopp til innhold

Spilte av lydopptak i retten: – Det spruter blod. Han dør

Arvin Taravaty ble knivstukket og drept på Ellingsrud i september 2017. I dag startet rettssaken mot en 24 år gammel mann.

Arvin

BLE DREPT: Arvin Taravaty (20) ble drept på Ellingsrud i september i fjor.

Foto: NRK

20 år gamle Arvin Taravaty ble knivstukket ved Ellingsrud T-bane i Oslo, i september i fjor. Han døde to dager senere av skadene.

En 24 år gammel mann er tiltalt i rettsaken, som i dag startet i Oslo tingrett.

Taravaty var en aktiv fotballspiller før han ble drept. Han vant NM i fotball med Vålerengas gutter 16-lag i 2012, og takket senere nei til et tilbud om å spille på A-laget i Vålerenga, fordi han ville fokusere på skole.

Arvin Taravaty ble drept på Ellingsrud i 2017

FOTBALL: Taravaty var en aktiv fotballspiller.

Foto: Privat

Ifølge tiltalen ble Taravaty knivstukket på høyre siden av halsen, slik at hovedpulsåren ble kuttet. Han lå på sykehus med livstruende skader i to dager før han døde.

Tiltalte nekter straffskyld, men erkjenner de faktiske forholdene i saken.

«Det spruter blod»

Aktor, Kari Hangeland Buvik, spilte av et lydopptak i retten, hvor vitner ringe AMK-sentralen. I lydopptaket hører man fortvilte ungdommer prøve å stoppe blødningene.

«Kom fort. Det er noen som er knivstukket. Han klarer ikke puste. Det spruter blod og surkler når han puster. Han dør.»

De pårørende var tydelig preget av å høre opptaket.

Videre i sin innledning kom Buvik inn på detaljer rundt drapet.

– Kniven trengte 3,3 cm inn i halsen og kuttet hovedpulsåren. De omfattende blødningene først til oksygenmangel. Tiltalte rømmer fra åstedet, forsvinner vekk og flykter fra Oslo til Göteborg og videre til Marokko, hvor han har familie.

23. september 2017 pågripes tiltalte på Gardermoen.

Buvik mener det sentrale tema er om det foreligger forsett for drap, og at det har vært en anspent forhold mellom avdøde og tiltale i forkant av drapet.

Tiltalte forteller selv at det var en del «knuffing» i dagene forut for drapet, på grunn av noe baksnakking.

Måtte be om ro

I starten av rettssaken da tiltalte nektet straffskyld reagerte flere av de oppmøtte på tiltaltes fremtoning og på at han smilte.

Dommer, Peter Blom, måtte be om ro i rettssalen flere ganger.

– Jeg registrerte som alle var til stedet at det kom et utbrudd, men jeg tenker dommeren raskt satte foten ned og jeg tenker det kommer til å gå greit fremover, sier tiltaltes forsvarer, Jan Christian Kvanvik.

I dagene etter drapet var lokalmiljøet sterkt preget av det som hadde skjedd. I dag er det også stort oppmøte i rettssalen.

Etter drapet valgte familie og venner å arrangere en fotball-cup for å minnes han.

– Arvin var en snill gutt, som aldri sloss eller krangla med noen. Dette viser hvor fort det kan gå så galt. Jeg har bodd her i 20 år og har aldri opplevd dette før, det påvirker mange veldig, sa storebror Ario Taravaty, til NRK i fjor høst.