NRK Meny
Søppelet til borettslaget på Skøyen er ikke tømt
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Søppelkaos i Oslo

Oppsummert

Mange Oslo-beboere opplevde høsten 2016 og vinteren 2017 søppelkrise på grunn av manglende henting av avfall. Problemene oppsto etter at selskapet Veireno i oktober tok over avfallshåndteringen i Oslo. 19. februar sa Oslo kommune opp kontrakten.

 • Veireno tiltalt

  Den tidligere lederen i selskapet Veireno, Johnny Enger, må møte i retten etter søppelkrise i Oslo i fjor. Det melder Dagbladet. Ifølge avisen har Øst politidistrikt tiltalt ham for flere brudd på arbeidsmiljøloven.

 • Færre klager på søpla

  Antall klager på henting av avfallet i Oslo, har gått drastisk ned etter at Renovasjonsetaten tok over for Veireno i februar. På denne tiden i fjor fikk kommunen inn over 3000 klager i uka. Nå er tallet redusert til under 200, skriver Dagsavisen.

  Søppelkaos i Oslo
  Foto: Hanna Seferowicz / NRK
 • Forlik med Veireno-konkursbo

  Oslo kommune og konkursboet etter Veireno har inngått forlik om at kommunen betaler snaut fem millioner kroner som Sparebank 1 har utestående. Forliksavtalen forutsetter at ingen penger går til Veireno, eier Jonny Enger eller andre selskap han har eierinteresser i.

 • Mange søppelklager i uke 19

  Antall klager til renovasjonsetaten i Oslo økte kraftig i forrige uke. De mottok 1120 klager. Det er nesten dobbelt så mange som uka før. Ikke siden januar har de mottatt så mange klager. Renovasjonsetaten sier det skyldes etterslep fra påsken og 1. mai.

 • Krass kritikk av Oslo kommune

  Ifølge en rapport gjorde ikke Renovasjonsetaten en god nok jobb i anbudsprosessen for å sikre at søppelhåndteringen ble ivaretatt. – Etaten sikret seg ikke at Veireno hadde kunne gjøre arbeidet til en lavere pris enn konkurrentene, ifølge rapporten.

Miljøbyråden i Oslo er forbanna på Veireno