NRK Meny
Normal

Samboer siktet for drap

Politiet i Follo jakter på samboeren til en 30-årig kvinne som ble funnet drept i en leilighet på Kolbotn i Akershus lørdag.

Kolbotn-drapet

En kvinne ble lørdag ettermiddag funnet knivdrept i et rekkehus på Trollåsen i Kolbotn i Akershus. Politiet etterlyser internt samboeren som skal ha stukket av fra rekkehuset med deres 1 år gamle barn.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Mannen er siktet for drap, men verken han eller parets felles sønn på rundt ett år er kommet til rette.

Samboeren, en norsk statsborger i 30-årene, er etterlyst både i Norge og internasjonalt etter at politiet besluttet å sikte ham på bakgrunn av opplysninger de mottok i løpet av dagen og lørdag kveld.

Ifølge VG frykter politiet at samboeren kan ha stukket av til utlandet, blant annet fordi han har fransk familiebakgrunn.

Kriminalteknikere var lørdag kveld på stedet, og politiet arbeider med å kartlegge siktedes bevegelser, heter det i en pressemelding fra Follo-politiet sent lørdag kveld.

Follo-politiet får hjelp fra kolleger i andre distrikter, og Søndre Buskerud politidistrikt opplyser at de har bistått i letingen etter en bil. Også grensepolitiet og Kripos er varslet.

Ida Melbo Øystese/Lars Østby

Ida Melbo Øystese sier politiet ikke har lyktes med å få kontakt med parets barn.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Ingen kontakt

En svart BMW som tilhører samboeren er beslaglagt av politiet, men mannen skal være ha dratt fra leiligheten med en annen bil.

– Politiet har ennå ikke lyktes med å få kontakt med samboeren og parets felles barn. Det er vår høyeste prioritet nå, opplyste fungerende politimester i Follo politidistrikt, Ida Melbo Øystese.

Politiet sier de etterforsker saken bredt, men utover det er de forsiktige med å si for mye om hvordan de arbeider for å få tak i mannen.

– Vi ønsker ikke å kommentere de skrittene vi tar, men vi bruker de rutiner vi har i slike saker, sier politiadvokat Lars Lanes Østby.

Samboeren er ikke en kjenning av politiet, og naboene sier at de var stille og rolige mennesker.

Hørte skrik

Politiet rykket ut til rekkehusleiligheten på Trollåsen i Oppegård like etter klokka 14 lørdag, etter å ha fått melding om at en kvinne i 30-årene var drept i sin egen bolig.

Da de kom fram fant de kvinnen død i annen etasje i leilighten. Hun ble funnet med flere stikkskader på kroppen, men politiet avviser at hun ble drept med kniv.

Etter det NRK kjenner til skal drapet ha skjedd natt til lørdag, og kvinnen ble funnet i leiligheten av familiemedlemmer tidlig på ettermiddagen.

Naboer skal ha hørt et skrik fra leiligheten i 1-tiden natt til lørdag. Samboerparets bil forsvant fra stedet kort tid etter.

Politiet opplyser at alle tilgjengelige ressurser settes inn i det videre arbeidet.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på twitter.