NRK Meny
Normal

– Han siktet mot den ansatte

Med heldekkende maske og luftgevær, fikk raneren med seg 1600 kroner fra Narvesenkiosken på Sandvika storsenter. En knapp time senere ble han pågrepet på Kalvøya, ikledd en stjålet, helrød fotballdrakt.

Raner Sandvika

MED MASKE OG LUFTGEVÆR: Slik så raneren ut da han truet til seg 1 600 kroner fra Narvesenkiosken på Sandvika storsenter.

Foto: Politiet

Folk på handletur fikk seg en støkk da en mann med et geværlignende våpen ranet Narvesen-kiosken på Sandvika storsenter onsdag ettermiddag.

– Det viste seg senere å være et luftgevær, sier politioverbetjent Steinar Slotte til NRK.

– Han truet med det, og siktet mot den ansatte i kiosken. Han så bare et gevær, og gjorde som han fikk beskjed om.

I tillegg til den ansatte, var det mange vitner til ranet. Ingen ble fysisk skadet.

– Dette skjedde jo på Sandvika storsenter midt på dagen. Med tanke på hva som skjer i USA med skyting på kjøpesenter, og 22. juli for tre år siden, er det klart folk blir redde, sier Slotte.

Skiftet til Bærums bortedrakt og løp videre

Politiet fikk først melding om ranet kl 14.41. Etter å ha fått med seg en liten pengesum fra kiosken, ble mannen sett løpende mot Sandvika sentrum. Mens politiet søkte etter ham, fikk de en overraskende telefon fra Bærums sportsklubb.

– Vaktmesteren hadde observert en mann som kom løpende og gikk inn i annen etasje og skiftet til Bærums bortedrakt, rød genser, rød shorts og røde strømper, og løp fra stedet, sa operasjonsleder Tone Kavli ved Asker og Bærum politidistrikt.

En patrulje var i nærheten, og pågrep mannen kort tid etter ved kiosken på Kalvøya.

– Han var ikke vanskelig å finne, kledd i helrødt ute på den grønne øya, sier Slotte.

Mannen er bosatt i Bærum, og blir framstilt for varetektsfengsling i dag. Han er så vidt kjent for politiet fra tidligere.

Ransutbyttet ble på 1600 kroner, og raneren selv ble tatt før han fikk gjort noe med pengene.

Ran Narvesen

ETTERFORSKNING: Politiet utenfor kiosken som ble ranet

Foto: Andreas Sundby / NRK