Politihunden Appie ble kjørt i hjel etter trening

Etter en treningsøkt på Ekebergsletta løp Appie ut i veien og ble påkjørt.

Politihund

Politihunden Appie klarte å rive seg løs fra båndet og løp ut i veien.

Foto: Privat

Den ett år gamle blandingshunden hadde trent spor på Ekebergsletta sammen med to politibetjenter onsdag kveld. Da de var ferdig, og Appie skulle få vann ved bilen, klarte han å sno seg løs fra halslenka, forteller leder for hundetjenesten, Tor Sverre Paulsen.

– Han løp rett ut i veien, og da kom det beklageligvis en bil. Sjåføren har ingen skyld her, for påkjørselen var uunngåelig, sier Paulsen.

Blødde i hjel

Appie ble kjørt til veterinærinstituttet med en gang, men skadene var så omfattende at det ikke gikk an å redde livet hans. Paulsen sier at de som jobber i hundetjenesten får veldig tette bånd til hundene, og at det er forferdelig hver gang noen av dem dør.

– Hun som hadde hovedansvaret for Appie har det veldig vondt nå. De tilbrakte mye tid sammen, og hadde et veldig nært forhold.

Siden de to politibetjentene som var på ulykkesstedet i går prioriterte å forsøke å redde hunden, noterte de seg ikke personalia til bilføreren etter å ha snakket med ham.

– Sjåføren stakk ikke av. De fikk pratet med ham, men vi vil veldig gjerne komme i kontakt med ham igjen. Det er veldig viktig å presisere at vi ikke klandrer ham i det hele tatt. Vi vil bare prate litt mer om hva som skjedde, sier Paulsen.