NRK Meny
Normal

Carl I. Hagen på tredjeplass

Carl I. Hagen havnet på en tredjeplass på nominasjonslisten til Oslo Fremskrittspartis kommunevalgliste. – Det tar jeg med knusende ro, sier Hagen, som ikke har gitt opp førsteplassen.

Carl I. Hagen

TREDJEPLASS: Carl I. Hagen er på 3. plass på kommunevalglisten fra nominasjonskomiteen i Oslo Frp.

Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

I førsteutkastet til kommunevalgliste i hovedstaden var Fremskrittspartiets formann gjennom 28 år foreslått helt nede på femteplass.

I andreutkastet var Carl I. Hagen rykket opp til tredje, bak ordførerkandidat Camilla Wilhelmsen og leder for Østensjø Frp og tidligere byrådssekretær Tommy Skjervold. Nominasjonskomiteen har ikke gjort noen endringer i topp tre før de sendte ut listen fredag kveld.

– Jeg konstaterer at jeg er satt opp som nummer tre, og det betyr at de mener det er to andre personer som er bedre kvalifisert enn meg til å møte Raymond Johansen (Ap) og Stian Berger Røsland (H). Det tar jeg med knusende ro, sier Carl I. Hagen til NRK.

– Møtet bestemmer, ikke en komité

Nå er det nominasjonsmøtet 1. desember som vil avgjøre om rekkefølgen blir stående eller ikke, og Carl I. Hagen har ikke gitt opp førsteplassen.

– På nominasjonsmøtet er jeg kandidat på førsteplassen uansett. Det er de som bestemmer, ikke en komité, sier Hagen, og legger til at han selvsagt vil respektere nominasjonsmøtets avgjørelse.

Du er uansett sikret en plass i bystyret?

– Når voteringen om førsteplassen er avgjort, skal jeg vurdere hva jeg skal gjøre.

Carl I. Hagen ble valgt inn på Stortinget for første gang i 1974, den gangen som representant for Anders Langes Parti. Han ble ikke gjenvalgt, men kom tilbake i 1981 og ble deretter sittende fram til 2009.

Han var formann i Fremskrittspartiet fra 1978 til 2006. I 2009 meldte Hagen at han var klar for lokalpolitikken og stilte som kandidat til ordførervervet i Oslo.

Ved forrige kommunevalg var Carl I. Hagen listetopp og erklært ordførerkandidat. Det var ingen stor suksess.

Her er de ti øverste kandidatene på lista:

  1. Camilla Wilhelmsen
  2. Tommy Skjervold
  3. Carl I. Hagen
  4. Lisbet Natland
  5. Øystein G. Sjøtveit
  6. Toril Charlotte Ulleberg Reynolds
  7. Aina Stenersen
  8. Tone Larsen
  9. Siri Ulleberg
  10. Hårek Hansen