NRK Meny
Normal

OSL åpnet etter å ha vært stengt én time

Oslo lufthavn ble stengt i én time tirsdag ettermiddag på grunn av glatte rullebaner. Ingen fly fikk verken lande eller lettet fra Gardermoen mellom klokken 15.00 og 16.00. Likevel melder OSL at det ikke blir store forsinkelsene.

OSL stengt

Bildet er hentet fra et av OSL sine egne overvåkingskameraer og viser da flyplassen var delvis stengt.

Foto: OSL

Lasse André Vangstein

Pressetalsmann ved Oslo lufthavn, Lasse Vangstein.

Foto: Kim Jansson / NRK

Begge rullebanene er nå åpnet igjen. Østre bane ble åpnet igjen etter 45 minutter slik at fly som lå og sikret i lufta fikk lande. Like etter ble den andre rullebanen åpnet slik at flyene også kunne lette.

– For 20 minutter siden fikk vi sendt av gårde det første flyet igjen. Begge rullebanene er nå åpne og vi har tilnærmet normal flytrafikk, sier pressetalsmann ved Oslo Lufthavn, Lasse Vangstein.

På grunn av underkjølt regn ble de to rullebanene så glatte at de måtte stenges. Bakken på Gardermoen skal ha målt ti minus. For å øke bremseeffekten på rullebanen la mannskap på kjemikalier.

Vangstein mener det ikke vil bli store forsinkelsene fordi det ikke er så stor trafikk i dag. Han sier de håper på å ta igjen noen av forsinkelsene.

– Det kan komme noen følgeforsinkelser utover ettermiddagen og kvelden så vi ber passasjerene om å følge med på informasjon fra OSL og sine flyselskap. Passasjerene må møte som normalt, sier Vangstein.