NRK Meny
Normal

Ny pågripelse etter ran av prostituerte

Politiet har pågrepet nok en person, siktet for grove ran av prostituerte i Oslo. Fra før av er tre menn varetektsfengslet i to uker i forbindelse med de brutale ranene.

Oslo tingrett, skilt over inngangsdør
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Til sammen etterforsker politiet åtte ran av til sammen seksten kvinner.

Saken ble først omtalt i Dagbladet tidlig tirsdag ettermiddag.

Mannen som ble pågrepet tirsdag kveld framstilles for varetekt etter avhør onsdag.

– Den fjerde siktede i saken ble pågrepet på kjent oppholdssted i Bærum ved 17-tiden tirsdag, sier politiadvokat ved ransgruppa i Oslo-politiet, Sonika Sharma til NRK.

Truet og voldtatt

Sonika Sharma

– Fjerdemann i saken ble pågrepet tirsdag ettermiddag med bistand fra politiet i Asker og Bærum, opplyser Sonika Sharma, politiadvokat ved ransgruppa i Oslo-politiet.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

De fire mennene i 20-årene er siktet for grove ran av prostituerte. Mennene er siktet for å ha ranet til seg kontanter og andre verdisaker.

Ranene beskrives som brutale, og kvinnene skal ha blitt truet med pistol. Under ett av ranene, begått i januar, ble en av kvinnene voldtatt.

Advokat Simen Skjønsberg, som representerer en 20-åring som er siktet for både ran og voldtekt, ønsker ikke å kommentere saken.

Erkjenner ikke straffskyld

Advokat Kristin Sigmond som representerer en av de andre siktede i saken sier til NRK at hun ikke vil kommentere saken ytterligere før hun har snakket direkte med sin 20 år gamle klient.

Han sitter for øyeblikket i Ringerike fengsel.

– Min klient har vært i avhør, og han erkjenner ikke straffskyld, sier Sigmond.

Heller ikke de tre som nå sitter i varetekt erkjenner straffskyld, men de har forklart at de var på stedet.