NRK Meny
Normal

Ny millionsprekk for Frydenberg

Næringsbyråden krever ekstern granskning etter en budsjettsprekk på over 400 millioner kroner for nye Frydenberg skole i Oslo.

Frydenberg skole

Frydenberg skole ser ut til å bli over 400 millioner kroner dyrere enn planlagt. Skolen skulle stå klar til skolestart i år, men er utsatt til januar 2012.

Foto: Vegard Erstad / NRK

Skolen, som skal huse 600 elever. skulle koste 490 millioner kroner. Kostnadsrammen er senere økt til 638 millioner kroner.

Nå viser en ny prognose at sluttsummen kan bli på hele 900 millioner kroner.

Tidspress og dårlig prosjektering

Ifølge næringsbyråd Hallstein Bjercke (V) sier Undervisningsbygg at tidspress og dårlig prosjektering har skylden i budsjettoverskridelsene.

Nå krever Bjercke en ekstern granskning av prosjektet.

– Byrådet vil nå foreta en evaluering av prosjektet for å sikre erfaring og læring til senere prosjekter. Vi må snu alle steiner, sier Bjercke.

Undervisningsbygg ønsker ikke å kommentere saken så lenge den er under politisk behandling.

Øker kostnadsrammen

Høyre- og Frp-byrådet i Oslo la i september fram et svært stramt budsjettforslag.

Tirsdag la det nye byrådet legge frem en tilleggsinnstilling til budsjettforslaget som ble lagt frem av det gamle Høyre- og Frp-byrådet.

I innstillingen foreslår byrådet å øke kostnadsrammen med 262 millioner kroner til 900 millioner kroner, men næringsbyråden vil ikke gi en krone mer til byggingen av den nye skolen.

– Vi forutsetter at overskridelsen skal dekkes innenfor de rammene Undervisningsbygg har, og ikke belastes bykassa.

Skolen skulle stå klar til skolestart i år, men er utsatt til januar 2012.