NRK Meny
Normal

Ny bro og nytt kjøremønster på Mosseveien

Søndag blir det nytt kjøremønster på E18 Mosseveien for bilister som skal ut av Oslo. Da åpner den nye broa i Sydhavna.

Oversiktsbilde av rundkjøringen på lokket over Mosseveien ved Kongshavn

HELT FERDIG I 2015: Sydhavna-utbyggingen består av et lokk over Mosseveien ved Kongshavn, med rundkjøring på toppen. Når krysset er helt ferdig vil det ha seks kjørefelt: To kjørefelt, to av- og påkjøringsfelt og to kollektivfelt.

Foto: Statens vegvesen / AF

Folk som ferdes gjennom Bjørvika har blitt vant til å følge litt ekstra med de siste årene. Etter hvert som området bygges ut, og nye veier, tunneler, kryss og broer kommer til, endrer også kjøreruta seg for bilistene.

Nå er det E18 Mosseveien som får en ny bro, som en del av Bjørvika-utbyggingen.

Fra og med søndag skal trafikken som går ut av Oslo legges over et nybygd lokk over jernbanelinja ved Kongshavn. Trafikken som skal inn til Oslo, fortsetter foreløpig som før, ifølge Statens vegvesen.

Arbeidet med å gjøre alt klart til omleggingen, vil føre til at Mosseveiens utgående løp blir stengt i perioder natt til søndag.

Statens vegvesen oppfordrer folk til å følge ekstra godt med når de skal ut i det nye kjøremønsteret førstkommende mandag. Tidligere har omlegginger i Bjørvika ført til lange køer i morgen- og ettermiddagsrushet.

– Det vil nok gå litt mer langsomt ut av byen, det gjør det alltid når det er nytt kjøremønster, sier kommunikasjonsrådgiver Eystein Hanssen i Statens vegvesen.

– Det kan gå litt sakte forbi rundkjøringen på toppen av lokket, det er det eneste vi er bekymret for, sier Hanssen.

Selv om det ikke blir noen endringer for bilistene som skal inn til Oslo i morgenrushet, sier han at de er forberedt på at folk likevel vil kjøre saktere enn vanlig forbi krysset også i nordgående retning.

Artikkelen fortsetter under kartet.

Kart viser nytt kjøremønster på Mosseveien ved Sydhavna

NYTT KJØREMØNSTER: Fra og med 26. oktober skal trafikken ut av Oslo på E18 Mosseveien kjøre over det nye lokket ved Sydhavna.

Foto: Statens vegvesen

For trafikk som skal til havneområdet nordfra, må de kjøre om den nye broa, eller Havneveien. Den gamle avkjøringsbrua til Havneområdet stenges. Når det nye krysset er helt ferdig i 2015, får godstrafikken direkte adkomst til havneområdet via den nye brua både fra sør og nord. Det vil ifølge Statens vegvesen gjøre det mye enklere for busser, gående og syklende å komme fram.

Allerede neste helg kommer enda en omlegging i forbindelse med utbyggingen i Bjørvika.

– Da åpner den siste biten av Dronning Eufemias gate, og det blir også blant annet et nytt busstopp foran Tollboden, sier Hanssen.