NRK Meny
Normal

Vil ha flere kontroller

NHO reiseliv etterlyser hyppigere kontroller av restaurantene. Sju restauranter i Oslo og Akershus er stengt av Mattilsynet denne uken.

 

Jewel of India
Foto: NRK

Mattilsynets store tilsynskampanje som startet denne uken, har hittil ført til at seks restauranter i Oslo og en i Akershus er blitt stengt på stedet.

Dårlig renhold og hygiene gjør at Mattilsynet mener det vil være helsefarlig å spise på disse restaurantene.

Deler av restaurantbransjen driver useriøst og er lite opptatt av å følge regler, mener NHO Reiseliv.

- Slik det er nå blir det et konkurransefortrinn å se bort fra lover og regler, mener kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv, Hilde Charlotte Solheim.

- Folk skal kunne være trygge

Organisasjonen vil heller at seriøs drift skal premieres, og mener økt kontroll vil gjøre det lettere å stoppe de useriøse aktørene.

- Mattilsynet må få nok ressurser til å kunne gjennomføre hyppige kontroller. Da kan folk være trygge på at restauranter som holder åpent har god matsikkerhet, sier Solheim.

Og hun får støtte fra uventet hold.

Innrømmer dårlige rutiner

Vijay Sherma er daglig leder for Jewel of India som ble stengt tirsdag. Han er takknemlig for Mattilsynets aksjon, og tror restauranten vil lære av det som nå har skjedd.

- Rutinene på stedet vårt har sviktet, sier han.

Sherma har nå vasket ned restauranten og gjennomgått egne rutiner. Håpet er å få åpnet restauranten så fort som overhodet mulig.

- Jeg har noen som har bestilt langbord til både 20 og 30 personer, og da vil jeg gjerne kunne servere dem middagen de ønsker hos meg, sier han.