Jente forsøkt dratt inn i varebil

En 15 år gammel jente ble forsøkt dratt inn i en grå varebil på Romerike fredag morgen.

Jente forsøkt bortført

En 15 år gammel jente ble fredag morgen forsøkt dratt inn i en grå varebil ved gamle Dalen skole.

Foto: Kalle Turkerud / NRK

Poltiet fikk melding klokka 07.20 om at jenta ble forsøkt dratt inn i en varebil ved Stensrudfeltet i Gansdalen i Fet kommune nord for Oslo.

– Jenta klarte å rive seg løs fra gjerningsmannen, og hun tok seg hjem til sine foreldre, som igjen varslet politiet, sier lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor.

Etter at jenta har fått legetilsyn, blir hun nå avhørt av politet.

– Det går etter forholdene bra med jenta. Hun har fått skrubbsår, men er ellers i god form, sier Øren.

Politet på åstedet i Gan

Politiet gjør undersøkelser på åstedet fredag formiddag.

Foto: Kalle Turkerud / NRK

– Vi har mannskaper ute på leting etter bilen. Vi vil gjerne at folk som har oppholdt seg langs RV 169 eller RV 22 i området Fetsund - Gansdalen om å melde fra til politiet om de har gjort observasjoner, sier Øren

Politet leter etter en mindre, grå varebil med grønne skilter. Bilen har to bakdører med ei lita rute i hver dør. Bakvinduene er mørke.

Bilen ble sist sett kjørende på Rv 169 i retning Løken/Momoen.

Føreren av bilen er beskrevet som ca 185-190 cm høy, skal være iført brun hettegenser, hvit snekkerbukse og han skal være skjeggete.

I løpet av formiddagstimene fredag er det kommet inn mange tips om biltrafikk i området. Politiet systematiserer nå disse for å skaffe seg et overblikk over området i dag tidlig.

Liknende hendelse i Eidsvoll i går

Politiet ser ingen umiddelbar sammenheng mellom de to sakene.

– Men vi har allerede vært i kontakt med Eidsvoll/Hurdal lensmannskontor og vi vil samarbeide med dem for å se om det er en fellesnevner i disse to forholdene, sier Øren.

Skoler i området tar kontakt med politiet

I løpet av morgentimene fredag har flere skoler i området tatt kontakt med politiet.

– Vi må prøve å balansere litt. Dette er en stygg sak, som vi tar på aller største alvor. Samtidig skal vi prøve å opprettholde en trygghetsfølelse for publikum, sier lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor.

Saken blir oppdatert.