NRK Meny
Normal

Ingen idrettshall på Hasle

Oslo idrettskrets sine planer om en ny flerbrukshall blir likevel ikke noe av.

Hasle i framtiden

Hasle Linje har store planer for Hasle-området, men noen flerbrukshall blir det ikke.

Foto: Hasle Linje

Drømmen om en ny stor flerbrukshall på Hasle, som skulle romme alt fra kampsport til dans, tok brått slutt for Oslo idrettskrets.

Tirsdag fikk idrettskretsen beskjed om at Höegh eiendom og AS gruppen, som eier bygget, heller vil satse på boligutbygging.

– Det er veldig mange som er skuffet nå. Vi har jobbet for dette i over to år, sier generalsekretær i Oslo idrettskrets, Ingrid Tollånes.

Tollånes mener Oslo-idretten nå går glipp av en unik mulighet.

– Det er mange barn som ikke får noe tilbud nå.

Var prioritert i Oslo-budsjettet

Planen var at både toppidretten og lokalidretten skulle få plass i hallen, som har vært Oslo idrettskrets proritering for kommunebudsjettet i 2013.

Men etter to år med planlegging mener Oslo idrettskrets det er somling fra kommunens sin side som kan ha ført til at Höegh eiendeom og AS gruppen nå ikke lenger ønsker en leieavtale med Oslo kommune.

– Vi hadde ønsket oss et større engasjement og et større press fra politisk hold for at dette skulle gå raskere. I perioder har vi vært veldig frustrerte over at dette har gått så tregt, sier Tollånes.

– Må prioritere sikkerhet

Daglig leder Geir Inge Juriks i Hasle Utvikling, som planlegger prosjektet Hasle linje, sier de ikke la kan bygg stå tomme mens de venter på klarsignal.

– Hadde man holdt på med dette for et år siden så er det klart at våre prioriteringer og muligheter hadde vært annerledes. Men vi står nå med tomme bygg på Hasle og det er klart vi prioriterer sikkerhet nå.

Bymiljøetaten ønsker ikke å kommentere saken før de har fått en avgjørelse av Höegh eiendom og AS gruppen.