Normal

Her slår raneren til mot banken

I mørk kortbukse og hvit T-skjorte truet raneren til seg penger fra de ansatte i banken med en pistolliknende gjenstand.

Se overvåkningsvideo

Overvåkingsbilder viser raneren som står en stund utenfor Nordea-banken på Majorstua i Oslo før han bestemmer seg for å rane den. Foto: Privat.

Klokka 15.35 kom mannen inn i banken på Majorstua i Oslo, Først var han inne i lokalet i rundt 20 minutter før han gikk ut og stod ved inngangsdøra i ti minutter, opplyser politiet.

Da alle kundene var ute, gikk han på nytt inn i banken, og begikk ranet, viser overvåkningsbildene. Da var det flere ansatte til stede.

Ingen personer skal ha blitt fysisk skadet under ranet, ifølge politiet.

Politiet satte i gang jakten på mannen, som forsvant med de stjålne pengene i en hvit plastpose, men ingen er så langt pågrepet.

Det er fortsatt usikkert hvor mye penger gjerningsmannen fikk med seg.

Ønsker tips fra publikum

Raneren snakket gebrokkent norsk og engelsk. Han var mellom 165–170 cm høy og rundt 30 år, ifølge politiet.

Mannen var ikledd hvit t-skjorte med mørkeblå shorts, og bar et tykt halssmykke rundt halsen.

Gjerningsmannen skal ha et arr som var synlig på baksiden av den ene leggen, og bar på en grå jakke med sorte felt nederst på armen. Mannen skal også ha båret en sort og hvit skulderveske.

Politiet ønsker tips som kan bidra til å oppklare saken. Spesielt ønsker de å snakke med personer som befant seg i nærheten, i Kirkeveien/ Majorstuen mellom klokken 15.00 og 15.30 fredag.

De kan kontakte politiet på: 22669600.

Bankran Kirkeveien

Banken Nordea i kirkeveien på Majorstuen ble ranet fredag.

Foto: Tipser