NRK Meny
Normal

Enda en buss tatt med for mange russ

Oslo-politiet avskiltet natt til fredag en russebuss som hadde 16 passasjerer for mange.

Bussen ble avskiltet og sjåføren fikk førerkortet beslaglagt. Et døgn tidligere skjedde det samme med en russebuss i Bærum.

– Russebussen ble stanset med 43 passasjerer om bord, opplyste operasjonssentralen i Oslo politidistrikt ved 2-tiden natt til fredag

Politiet fikk melding fra beboere i Maridalen om at det var mye høy musikk fra russebusser. Da politiet kom til stedet sendte de bussene avgårde, men så dukket det opp en ny buss. Det var denne bussen som hadde med for mange passasjerer.

– Det kan være veldig farlig dersom bussen skulle komme ut for et uhell, sier operasjonsleder Andrè Kråkenes.

Laster Twitter-innhold

Bare én avskiltet i natt

Politiet har kontrollert en rekke busser i natt, men bare én hadde med for mange passasjerer.

Det var andre døgn på rad at en russebuss i Oslo-området ble avskiltet fordi den hadde for mange passasjerer og at sjåføren fikk førerkortet beslaglagt. Forrige tilfelle skjedde natt til torsdag like ved Sandvika i Bærum. Der stanset politibetjenter fra Asker og Bærum politidistrikt en russebuss med 54 russ og en sjåfør om bord.

– Vi stopper og kontrollerer russebusser jevnt og trutt, nettopp fordi det kanskje kan være for mange om bord. Denne bussen var registrert for 30 personer. Loven gjelder for alle, og det er ingen unntak for russebussene, sa operasjonsleder Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB torsdag morgen.