Flyforsinkelser hele kvelden

SAS Braathens venter at flyforsinkelser vil berøre hele rutenettet utover kvelden, etter at utenlandsterminalen ved Gardermoen ble stengt.

Flere tusen mennesker ble evakuert på Gardermoen etter at en person kom gjennom sikkerhetssjekken uten å bli kontrollert.

Evakueringen fører til store forsineksler i utenlandstrafikken fredag ettermiddag.

Alle reisende måtte sjekke inn på nytt.

Av til sammen 20 flyginger fredag ettermiddag og kveld måtte SAS Braathens kansellere en avgang fra Oslo til Stockholm klokken 16.30, samt returflygingen fra Stockholm.

Passasjerene ville i stedet få bli med på neste avgang.

Får ringvirkninger 

Som følge av at utenlandsterminalen var stengt i over en time fredag ettermiddag, regnet også SAS Braathens med at dette ville få ringvirkninger på resten av kveldens flyginger.

- Den første utenlandsavgangen vår etter at terminalen ble åpnet igjen, skal gå til Reykjavik klokken 18. På grunn av at terminalen har vært stengt, vil det bli trafikale forstyrrelser som kan berøre hele rutenettet vårt, opplyste informasjonskonsulent Hege Thoen i SAS Braathens til NTB like etter klokken 17.

I tillegg ble det innført slot-tid for flyginger inn til Gardermoen, noe som betyr at flyplassen var i ferd med å bli fylt opp og at trafikken dermed måtte begrenses i en periode.

Også dette ville derfor påvirke trafikkavviklingen.